Balsamul pentru păr a apărut pentru prima dată la începutul secolului XX. Acest produs a fost creat de către parfumierul francez Edouard Pinod în 1900, iar de atunci toate casele mari au început să producă acest produs senzațional.

Utilizarea unui balsam este o parte esențială a îngrijirii obișnuite a părului. Alegerea lui trebuie abordată cu responsabilitate.

Balsamul hidratează, saturează cu elemente utile, hrănește părul și ajută la rezolvarea unor probleme ale părului, cum ar fi: lipsă de volum, vârfuri despicate, încurcare, lipsă de strălucire. Balsamul este de obicei folosit după șamponare pentru a netezi solzii de păr și pentru a îmbunătăți textura acestuia. La baza lui se adaugă diverși aditivi, care pot avea grijă de păr, în funcție de nevoile acestuia. Prin urmare, este recomandat să alegeți un balsam în funcție de tipul de păr și de sarcinile pe care vreți să le îndeplinească.

Balsamul pentru păr. Cum îl alegem? 1

După șamponarea părului, solzii stratului exterior sunt ridicati, excesul de apă intră în cuticula acestuia, iar acest lucru este dăunător pentru aspectul firelor de păr. Astfel, aplicând balsam după șampon, solzii se vor așeza frumos, iar părul se va așeza mai bine și se va pieptăna ușor.

Balsamurile de păr sunt împărțite în mod convențional în următoarele categorii:

  1. Cu proteină – conțin compuși proteici care vizează restabilirea structurii părului. Ele pătrund adânc în structura poroasă a firului și restabilesc integritatea acestuia.
  2. Cu silicon – creează o peliculă protectoare pe suprafața firului de păr. Această proprietate este relevantă pentru fetele care folosesc adesea un uscător de păr, ondulator și placă. De asemenea, siliconul maschează foarte bine vârfurile despicate.
  3. Cu ulei – balsamurile pe bază de uleiuri (nucă de cocos, argan, jojoba, struguri etc.), au un efect pozitiv asupra firelor deteriorate și un efect regenerator.

Acestea se mai impart și în:

  • Hidratante: scopul principal al acestor produse este de a reține umiditatea în structura părului până la următoarea spălare. Sunt recomandate pentru părul normal, uscat și fragil.
  • Nutritive: acestea sunt balsamuri mai grele decât cele hidratante și sunt, de asemenea, concepute pentru părul uscat și fragil, dar sunt grozave și pentru tratarea părului deteriorat. De asemenea, pot fi antistatice pentru a preveni electrificarea.
  • Pentru restaurare: sunt potrivite pentru părul uscat, deteriorat și coafat.
  • Pentru păr vopsit: pentru a-ți menține culoarea părului cât mai mult posibil, folosește un balsam pentru păr vopsit, astfel culoarea va rezista mai mult timp.
  • Pentru păr neted și strălucitor: netezește solzii de păr și fac părul mai ușor de gestionat și mai gros.
  • Pentru păr creț: balsamul special pentru părul creț formează bucle perfecte, făcându-le mai elastice.

Cum îl folosim?

Este recomandat să citiți instrucțiunile de utilizare. În funcție de marcă sau produs, acestea pot să difere ușor: unele balsamuri se recomandă a fi aplicate pe toată lungimea părului, altele doar pe varfurile parului.

De asemenea, un aspect foarte important, este recomandat să aplicați balsamul pe vârfurile părului sau pe toată lungimea lui, însă nu atingeți rădăcina deoarece veți îngreuna degeaba părul și se va îngrășa repede. Un alt aspect important este că nu trebuie să țineți balsamul mult timp pe păr deoarece el nu este o mască și nu va modifica aspectul părului dacă îl clătiți după 5 minute.

Balsamul pentru păr. Cum îl alegem? 2

Cum alegem produsul perfect pentru noi?

Primul pas este să determinăm tipul nostru de păr, apoi:

  • Dacă este uscat – vom avea nevoie de produse cu ulei sau silicon deoarece acestea îmbunătățesc visual aspectul firelor de păr, le oferă strălucire.
  • Dacă părul este gras – vom avea nevoie de produse fără uleiuri, dar cu extracte din plante și proteine, cum ar fi: mușețel, stejar, gălbenele. Însă puteți folosi balsam pe bază de ulei, doar pe vârfuri.
  • Dacă părul este normal – putem folosi orice tip de balsam.
Balsamul pentru păr. Cum îl alegem? 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont