Din cele mai vechi timpuri, am învățat de la mamele noastre că atunci când dorim să avem păr ondulat, putem obține acest efect folosind bigudiuri.

Bigudiurile sunt la fel de vechi ca și conceptul de înfrumusețare. Primele mențiuni fiabile despre bigudiuri se găsesc în Grecia antică, când grecoaicele, își ondulau părul cu ajutorul unor cilindri ingenioși – o invenție simplă a făcut posibilă realizarea buclelor de orice formă. Bigudiurile moderne, atât termice cât și convenționale, sunt mult mai sigure decât cele din timpurile străvechi, datorită designului și noii tehnologii, au devenit ușor de folosit și foarte benefice atunci când vrem să ne ondulăm părul și nu vrem să îl ardem.

Există o varietate largă de bigudiuri:

Bigudiurile 1

  • Bigudiurile Boomerang sunt gumoase și ușor de utilizat – de fapt, sunt compuse din spumă. Înfășurați-vă părul în jurul bigudiului și răsuciți-l după bunul plac. Aveți grijă – firul se rupe frecvent dacă le scoateți repede din păr.  Pe lângă faptul că acestea sunt moi, bigudiurile din spumă sunt destul de ușoare, ceea ce le face confortabile în utilizare.
  • Bobinele – acestea sunt compuse din lemn, au de regulă diametrul mic și sunt ideale pentru părul scurt deoarece buclele sunt foarte mici și elastice.
  • Bigudiuri din velcro – acestea de regulă sunt din plastic și se prind cu clești mici sau agrafe. Astfel de bigudiuri se găsesc atât cu diametrul mic , cât și mare astfel se pot utiliza atât pentru un păr lung dar și pentru un păr scurt.
  • Bigudiuri din spumă – se folosesc pe același principiu ca și bigudiurile boomerang însă singura diferență este că acestea sunt de dimensiuni standard și nu se modelează, însă sunt mai ușoare iar părul nu alunecă de pe bigudiu.
  • Bigudiuri Magic Leverage – cea mai recentă modă în realizarea buclelor. Sunt confecționate dintr-un material de plasă, flexibil și ușor de utilizat.

Bigudiurile 2

Toate aceste bigudiuri se folosesc de regulă pe părul proaspăt spălat pentru că atunci când părul este semi-umed facilitează ondularea mai rapidă. De regulă le puteți lăsa în păr peste noapte ca a doua zi, părul vostru să fie perfect.

  • Bigudiurile termice – Spre deosebire de bigudiurile obișnuite, bigudiurile termice trebuiesc încălzite înainte de utilizare- folosind apă, cuptor cu microunde sau un recipient special. Aceste bigudiuri au în interior parafină care se încălzește uniform în interiorul acestora, realizând o coafură uniformă.

Bigudiurile 3

Acestea de regulă se folosesc atunci când vrei să obții bucle rapide dar în același timp să nu distrugi părul.

Tips: Dacă doriți ca părul vostru să aibă volum, nu atașați bigudiurile de la rădăcină.

Sursa poze: ro.pinterest.com

Bigudiurile 4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont