Femeile vor să arate bine indiferent de vârstă, iar culoarea părului trebuie să fie impecabilă. De regulă, femeile care au fire albe apelează la vopsirea părului și de cele mai multe ori, se vopsesc acasă și nu se duc la salon, dar sunt și fetele tinere care vor să încerce ceva nou. Dacă nu este vopsit corect, părul nostru poate deveni asemeni unei măturici deoarece se poate arde, astfel specialiștii ne sfătuiesc cum să ne vopsim corect acasă.

Prima și cea mai importantă regulă este să încercăm să optăm pentru o culoare apropiată părului nostru și să nu încercăm să îl decolorăm acasă. Astfel dacă aveți părul șaten închis sau brunet , nu încercați să îl vopsiți cu o culoare blondă, puteți merge pe culori precum : negru, șaten, ciocolatiu. În ceea ce privește colorarea monocromatică a femeilor blonde , specialiștii recomandă de obicei să rămână pe o nuanță ușor mai deschisă sau mai închisă decât culoarea nativă, dar întotdeauna aproape de natural – în acest fel părul va arăta natural.

Vopsirea în culoarea blondului și tehnicile complexe, precum airtouch sau shatush necesită decolorare preliminară a firelor închise – este mai bine să apelați la un specialist pentru aceste tehnici. Este recomandat să vă vopsiți părul cu câteva zile după spălare, astfel pigmentul vopselei se va distribui uniform pe toată lungimea firului de păr.

Dacă doriți să vă vosiți tot părul, este bine să vă împărțiți părul în mai puține șuvițe și să vopsiți părți mai mici.

Cum ne vopsim părul acasă? 1

Puteți despărți părul astfel:

  • Realizați o cărare pe mijloc, împărțind părul în 2 părți egale;
  • Realizați apoi o cărare, de la o ureche la cealaltă ;
  • Prindeți 3 dintre cele 4 părți, apoi realizați vopsirea.

Întotdeauna trebuie să începeți vopsirea de la rădăcina părului, mereu din partea superioară (zona frontală).

Citiți cu atenție prospectul vopselei și cronometrați timpul conform producătorului, dacă veți sta cu vopseaua mai mult timp, colorarea este posibil să fie mai puternică, dar este posibil să vă afecteze atât scalpul cât și părul. Spălarea părului trebuie realizată în ordinea în care l-ați și vopsit, astfel trebuie să spălați întotdeauna părul începând de la frunte. Clătiți vopseaua foarte bine, deoarece pigmentul va colora în continuare firul de păr dacă nu este îndepărtat complet, astfel părul va fi vopsit neuniform.

Deoarece această procedură ne usucă părul, trebuie să avem în vedere și îngrijirea acestuia după vopsire:

  • Folosiți neapărat un balsam de păr pentru a hidrata părul. După vopsire, are nevoie de multă hidratare;
  • Aplicați o mască hrănitoare – veți ajuta părul să se hidrateze mai repede;
  • Folosiți un ulei hidratant pe timpul zilei .
Cum ne vopsim părul acasă? 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont