Bărbații au început să poarte barba cât mai mare adoptând tendințele actuale, însă ceea ce nu știu toți bărbații este că și forma bărbii trebuie dată în funcție de forma feței lor.

O barbă corect aleasă în funcție de forma feței poate face minuni: face aspectul mai masculin sau, dimpotrivă, netezește trăsăturile prea brutale, ajută la exprimarea caracterului și conferă în general imaginii o nuanță elegantă. Nu există o modalitate mai bună de a vă ascunde defectele : puteți ascunde o bărbie mica sau puteți pune în umbră un nas mare, barba salvează în orice situație.

Fața dreptunghiulară:

Pentru acest tip de față, se potrivește o barbă de lungime medie sau chiar scurtă care să încadreze bărbia deoarece lungimea feței este mai mare decât lățimea frunții și a bărbiei, iar dacă optați pentru altă formă a bărbii, se va sesiza disproporționalitatea.

Fața rotundă:

O barbă destul de potrivită pentru acest tip de față ar fi o barbă liniară ureche-ureche care se îndreaptă spre pomeți.

Forma bărbii în funcție de forma feței 1

Fața pătrată:

Fața pătrată este forma ideală masculină, astfel nu trebuie să ascundem această formă. Este recomandat să purtați o barbă scurtă, uniformă, de tip hollywoodian.

Fața triunghiulară:

Această formă este caracterizată prin frunte îngustă și partea inferioară largă: această formă va fi echilibrată prin creșterea bărbii. Stilurile Goatee, Anchor și Van Dyck vor adăuga masculinitate și încredere în sine, însă trebuie să țineți cont că aceste stiluri necesită o îngrijire mai mare.

Fața diamant:

Fruntea și bărbia sunt aproximativ la fel de înguste. În acest caz este de dorit ca bărbia să pară mai masivă: o barbă plină, o barbă olandeză sau chiar un „Bandholz” impresionant.

Nu uitați, o barbă frumoasă are nevoie și de îngrijire pe măsură!

Forma bărbii în funcție de forma feței 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont