Sfaturi pentu o coafură rapidă și rezistentă 1
– Hair Stylist

Astăzi vreau să îți împărtășesc câteva sfaturi legate de pregătirea părului înainte de coafat, sfaturi esențiale atât pentru profesioniștii în domeniu, cât și pentru cliente.

În ultima perioadă, în domeniul hairstyling-ului au apărut multe mâini dibace, care nu lucrează în  salon, ci se deplasează la adresa clientului, sau aleg să lucreze în paralel cu make-up artiștii. Acesta fiind și cazul meu, știu că trebuie să mă adaptez lucrului „în deplasare”, de unde lipsesc dotările dintr-un salon de hairstyling, și unde nu îmi permit să urmez pașii obișnuiți de îngrijire (spălat înainte de coafat, uscat la perie, etc.). Clientele noastre își doresc o coafură impecabilă, realizată cât se poate de repede. Nu suntem magicieni, însă putem face minuni dacă clienta ne așteaptă cu părul spălat, gata pentru coafat! De aceea, este important să îți informezi clientele de pașii pe care trebuie să ii urmeze înainte de o programare.

Sfaturi pentu o coafură rapidă și rezistentă 2

Simplu și de efect: spălarea părului înainte de programare

Părul murdar, încărcat cu sebum și cu produse este greu de modelat cu placa sau ondulatorul. Dacă părul este încărcat și greoi, nu îți va permite să îi dai forma și volumul dorite, nici să poți realiza coafurile acelea lejere, cu volum diafan.

Când să te speli pe cap? Dimineața sau seara?

Cel mai indicat ar fi ca în momentul programării, părul  să fie deja foarte bine spălat și uscat. Părul ușor umed nu va lua forma dorită, iar coafura realizată pe un astfel de păr nu va rezista în timp.

De reținut! Dacă alegi să îți speli părul seara, usucă-l bine cu 2 ore înainte de a te băga în pat. În caz contrar, părul va prinde forme care nu au nicio treaba cu coafatul, și va fi foarte greu de aranjat a doua zi. Dacă alegi să îți speli părul în dimineața evenimentului, asigură-te că nu simți nicio urmă de umezeală. Usucă-ți părul cu foehn-ul și lasă-l apoi liber pentru a se zvânta complet.

Balsam sau mască?

Dacă ai un fir rebel, neascultător, este necesar să aplici o cantitate mică de balsam pe lungimi și vârfuri, după care trebuie să clătești bine. Nu folosi mască înainte de coafat! Fiind foarte hrănitoare și greu de limpezit, va încărca excesiv firul de păr. În cazul unui păr fin, nu recomand folosirea  balsamului, excepție făcând cazurile în care este foar greu de pieptănat. Orice alte elixiruri, spray-uri și uleiuri nu intră în discuție!

Pentru mirese

Mireselor noastre le recomand să își îngrijească părul cu un tratament adecvat, cu cel puțin o lună înaintea marelui eveniment. Poți încerca orice produse potrivite tipului tău de par – măști de hidratare și regenerare, uleiuri și spray-uri, însă regula se păstrază pentru ziua evenimentului: fără produse de styling care să încarce firul de par!

Sfaturi pentu o coafură rapidă și rezistentă 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont