Îngrijirea pielii la tranziția dintre sezoane 1

Dr. Dana Bratu

@dana_bratu – DermaBeauty Clinique

Orice femeie care își dorește să fie frumoasă, știe că îngrijirea tenului trebuie să fie o prioritate. Așa cum spunea și Coco Chanel, genetica este responsabilă de modul în care arăți la 20 de ani, însă tu ești singurul “vinovat” pentru aspectul tenului la 50 de ani.

Tranziția între sezonul cald și rece aduce uneori modificări nedorite pielii. Deshidratarea și uscăciunea încep să își facă simțită prezența, rezultat al temperaturilor în scădere și vântului. Prin urmare, pielea are tendința mai mare de ridare și este predispusă la eczeme, din cauza afectării barierei epidermice.

Pentru a evita acest lucru, este necesar să folosești produse cu un grad crescut de hidratare, care au rolul de a păstra apa în țesut (scad pierderea de apă transepidermică). Dacă pe timpul verii ai folosit produse cosmetice tip loțiune, cu o consistență fluidă, toamna poți încerca variante mai cremoase. În lista de ingrediente a cremelor ar fi bine să se găsească factori umectanti, precum acidul hialuronic, propilen glycolul sau glicerina, care cresc nivelul de hidratare al pielii.

Toamna este sezonul ideal pentru produsele antiaging, pentru creme și pentru substanțe active de tip acizi. Retinoizii sunt principalele ingrediente care ajută la oprirea îmbătrânirii pielii prin creșterea turn-over-ului celular, forțând celulele să se reînnoiască constant. Pielea devine mai netedă și mai uniformă, ridurile fine se reduc, iar porii dilatati își micșorează dimensiunile. Deasmenea, poți folosi acizi de tipul acidului glicolic (care induce o microexfoliere a pielii) și ajută la reducerea petelor pigmentare, crescând și permeabilitatea pielii pentru produsele hidratante. Acizii beta hidroxi sunt ideali pentru persoanele cu ten gras, deoarece ajută la reglarea excesului de sebum.

Îngrijirea pielii la tranziția dintre sezoane 2

Atenție

Acest tip de ingrediente trebuie folosite seara și introduse treptat în rutină! De exemplu, acidul retinoic trebuie folosit inițial doar o dată pe săptămâna, și numai după ce pielea a fost hidratată în prealabil! 

Combinațiile de acizi sunt eficiente și în tratamentul hiperpigmentărilor de tip melasmă, însă trebuie folosite doar la recomandarea medicului dermatolog!

Chiar dacă radiațiile ultraviolete nu sunt la fel de intense ca în perioada verii, nu trebuie să uiți de crema cu protecție solară! Specialiștii recomandă folosirea protecției solare pe tot parcursul anului, indiferent de vreme. Alege o crema cu spf 50, potrivită tipului tău de ten, pe care să o aplici ultima în rutina de îngrijire – dimineața, după spălarea tenului și hidratare. Machiajul se poate aplica după ce produsul a intrat în piele.

Dacă vrei ca tenul tău să aibă parte de și mai multă îngrijire, poți încerca tratamentele de mezoterapiea și rejuvenare cu acid hialuronic, vitamine și antioxidanți, realizate în clinicile de specialitate. Mezoterapia este unul dintre cele mai populare și eficace tratamente realizate în saloanele de estetică, care îți va oferi cu siguranță rezultate vizibile! Dacă însă te temi de ace, există alternativa tratamentului de biorevitalizare fără ace “PRX-T33”. Acest tratament este asemănător unui peeling chimic, însă nu necesită recuperare la domiciliu, pentru că nu determina exfoliere majoră sau fotosensibilizare. Pentru că la tranziția dintre sezoane avem încă de-a face cu riscurile date de expunerea la soare (hiperpigmentări), PRX-T33 rămâne o varianta eficientă și lipsită de reacții adverse în această perioada.

Îngrijirea pielii la tranziția dintre sezoane 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont