Apa termală este renumită pentru proprietățile sale curative de mai bine de un secol, însă cu toate acestea, nu toți cunoaștem beneficiile acestui produs.

Apa termală este o apă cu un conținut ridicat de oligoelemente și săruri minerale din izvoarele hidrotermale subterane care curg la o adâncime de aproximativ 4-5 km și sunt încălzite de activitatea vulcanică a Pământului (magmă).

Compoziția sa depinde de adâncimea izvoarelor termale și de amplasarea acestora. Cu cât apele sunt situate mai adânc, cu atât mineralizarea acestora este mai mare.
Principala diferență dintre apa termală și apa minerală constă în modul în care este utilizată: prima este destinată uzului extern, a doua este consumată pe cale orală în scopuri medicinale. Datorită compoziției sale foarte concentrate, apa termală pătrunde rapid în derm și are un efect regenerant, calmant, ferm asupra pielii și nu are contraindicații, fiind utilizabilă de oricine indiferent de vârstă sau specific al tenului.

Arta Sprâncenelor

Datorită proprietăților sale calmante, apa termală poate ameliora vizibil iritația și inflamația, poate reduce roșeața, normalizează pH-ul pielii și, de asemenea, are un efect antioxidant ridicat protejând celulele de efectele negative ale radicalilor liberi.

Proprietățile apei termale diferă în funcție de sursa de unde este extrasă. Astfel, găsim pe piață diferite tipuri de produse precum : izotonice, seleniu, ușor mineralizate, carbonat-sodic, cu extracte de flori și plante.

 • Apa extrasă din surse de carbonat de sodiu este un excelent fixator de machiaj. Femeile care au probleme cu tenul și mai ales dacă au exces de sebum, îl pot folosi deoarece are efect de uscare.
 • Apa izotonică prezintă aciditate neutră, așa că poate fi folosită de femeile cu pielea uscată și iritată. Ameliorează inflamația și iritația și este potrivită pentru persoanele care suferă de eczeme și dermatită deoarece reduce apariția erupțiilor și roșeața.
 • Apa termală cu seleniu poate fi folosită vara, deoarece conține substanțe care leagă radicalii liberi. Datorită acestei proprietăți, poate fi folosită de femeile cu tenul matur și de femeile care au tenul foarte uscat, fiind de asemenea potrivită pentru calmarea arsurilor solare.
 • Apa termală slab mineralizată este concepută pentru pielea sensibilă, deoarece este slab saturată în minerale și oligoelemente. Ideală pentru fixarea machiajului și ca bază de machiaj.

Cum poate fi utilizată apa termală?

 1. Ca fixativ de machiaj – produsul se pulverizează pe față de la o distanță de aproximativ 30 cm, atunci când machiajul este finisat. Pentru a „sigila” machiajul, încercați să cumpărați un produs cu un pulverizator care vă permite să obțineți o ceață fină. Dacă ați aplicat prea mult produs, ștergeți-l cu un șervețel.
 2. Ca bază pentru machiaj –  se pulverizează pe pielea curată a feței și se lasă să se usuce. Abia după uscare, aplicați crema de față cu mișcări circulare. Este de remarcat faptul că apa termală conferă durabilitate machiajului și previne îndepărtarea produselor de pe față.
 3. Pentru a-ți împrospăta pielea într-o zi fierbinte de vară –  atunci când simțim că pielea se usucă din cauza soarelui arzător putem pulveriza apă termală pe față si să ne revigorăm tenul.
Totul despre apa termală 1

6 Replies to “Cum ne putem întreține tenul tânăr și fresh, despre măști și tratamente faciale”

 1. Andreea

  Este minunat cum produsele naturale Kodi Professional ne pot ajuta sa avem un ten sanatos si radiant! Hidratarea corecta, cu produse de hidratare profesionale, va va oferi cu siguranta un ten hranit si sanatos in care sa va bucurati pe deplin!

  Răspunde
 2. Andreea

  Potrivit pentru toate femeile care doresc sa-si schimbe nuanta sprancenelor lor, desi nu este recomandata pentru cei cu pielea mai inchisa. Conform Loriana Marin – Brow Artist, cea mai buna modalitate de a obtine cele mai bune rezultate este sa consulti un specializat in decolorare sprancenelor.

  Răspunde
 3. Eug

  Felicitari pentru aceasta postare informativa despre procedura de laminare a sprancenelor! Acest lucru ofera o perspectiva clara asupra unui tratament care devine din ce in ce mai popular intre persoanele care isi doresc un look mai definit si mai pufos la sprancenele lor. Mult succes in continuare cu aceasta frumoasa pasiune!

  Răspunde
 4. Adv

  Impresionant! Apa termala prezinta o multitudine de beneficii si poate fi folosita in mai multe moduri variate! Aceasta rica varietate de produse vine cu una cu adevarat concluzie: apa termala poate beneficia diferiti tipuri de piele si poate ajuta la ingrijirea acesteia intr-un mod eficient si fiabil.

  Răspunde
 5. Mogu

  Foarte interesant material! Îmi place modul în care ai analizat potențialul culorii Viva Magenta și l-ai redat astfel încât oricine citește ar putea înțelege cum poate ea să intre în garderoba sau machiajul lor. Se vede că m-ai informat și mi-ai îmbogățit cunoștințele despre cel mai nou trend în domeniul culorii! Mulțumesc!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont