În zilele noastre, SPF-ul trebuie să fie nelipsit din rutina noastră zilnică, fie că este vară sau iarnă.

Soarele este benefic pentru organismul nostru deoarece fără el, putem dezvolta o deficiență de vitamina D care duce la slăbirea imunității, la perturbarea producției de serotonină care este responsabilă pentru starea noastră de spirit și somnul sănătos, perturbări hormonale și oboseală cronică. Cu toate acestea, pe termen lung, dacă nu suntem responsabili, pielea noastră va avea de suferit.

Ce este SPF-ul?

SPF (Sun Protection Factor) – este o substanță care protejează pielea de efectele nocive ale razelor ultraviolete. Razele UV sunt aceleași raze care contribuie la bronzul tău frumos, dar care pot cauza arsuri și iritații pe piele. Protecția solară absoarbe radiațiile dăunătoare și prelungește timpul petrecut la soare în siguranță și confort.

Arta Sprâncenelor

Razele UVA și UVB

De asemenea, SPF-ul ne protejează pielea de razele UVB, razele cu spectru scurt care declanșează producerea de melanină și care sunt totuși mai puțin periculoase.  Este important să nu vă expuneți în exces pielea la razele UVB. Va veți bucura de o piele bronzată, dar veți avea și o arsură solară.

Există însă și razele UVA – acestea sunt raze cu spectru lung care pătrund adânc în straturile pielii și care dăunează grav sănătății noastre conducând la:

Fotoîmbătrânire – razele distrug colagenul și elastina din celule accelerând pierderea fermității și apariția ridurilor

Hiperpigmentare – provoacă pistrui și pete pigmentare

Apariția cancerului de piele – afectează AND-ul celulelor, crescând riscul mutației acestora, dezvoltând tumori maligne.

Totul despre SPF 1

Ce semnifică numerele de pe etichete?

Pe etichetele cremelor de protecție solară, producătorii de produse cosmetice indică diferite grade de intensitate a radiațiilor UV folosind numere: SPF 50+, 30+, 15+. Aceste cifre arată cât timp poți sta în siguranță la soare.

De exemplu:  dacă nu ne aplicăm SPF pe piele, putem sta 10 minute pentru ca pielea să înceapă deja să prindă culoare. Aplicând SPF15, vă puteți expune pielea la soare de 15 ori mai mult timp, astfel veți putea sta 150 de minute. Cel mai popular produs este – SPF 30 fiind potrivit pentru majoritatea persoanelor, cu diferite tipuri de piele.

Cum alegem gradul de protecție potrivit?

Din păcate, nu există un SPF care să ne protejeze 100% de razele solare.

Să aruncăm o privire la cele mai populare opțiuni de protecție folosind un exemplu:
• SPF 15 – UV 93%
• SPF 30 – UV 97%.
• SPF 50 – UV 99%.

Alegeți o protecție solară cu spectru larg care vă va proteja atât de razele UVA, cât și de UVB. Acordați atenție, de asemenea, dacă crema este waterproof, mai ales dacă aveți de gând să înotați si să faceți sport.

Nu folosiți SPF doar în zilele însorite, deoarece razele UVA pot pătrunde prin nori dăunând pielii chiar și într-o zi înnorată. Aplicați protectie solară cu jumătate de oră înainte de a ieși din casă, înainte de a folosi crema hidratantă și mai ales înainte de a aplica fondul de ten.

Nu uita!

Reaplicați protecție solară, la câteva ore după prima aplicare! Și de asemenea, nu uitați de decolteu și gât! Aceste zone ale corpului au nevoie, de asemenea, de îngrijire și protecție solară.

Aplicați cantitatea potrivită. Doza de aplicare pe față este de aproximativ 1 linguriță, iar învelișul trebuie să fie suficient de dens și uniform pentru a asigura protecție suficientă pielii de efectele nocive ale razelor.

În cazul în care folosiți fond de ten, puteți utiliza SPF tip spray fiind ușor de reaplicat ori de câte ori este necesar.

Totul despre SPF 2

6 Replies to “Cum ne putem întreține tenul tânăr și fresh, despre măști și tratamente faciale”

 1. Andreea

  Este minunat cum produsele naturale Kodi Professional ne pot ajuta sa avem un ten sanatos si radiant! Hidratarea corecta, cu produse de hidratare profesionale, va va oferi cu siguranta un ten hranit si sanatos in care sa va bucurati pe deplin!

  Răspunde
 2. Andreea

  Potrivit pentru toate femeile care doresc sa-si schimbe nuanta sprancenelor lor, desi nu este recomandata pentru cei cu pielea mai inchisa. Conform Loriana Marin – Brow Artist, cea mai buna modalitate de a obtine cele mai bune rezultate este sa consulti un specializat in decolorare sprancenelor.

  Răspunde
 3. Eug

  Felicitari pentru aceasta postare informativa despre procedura de laminare a sprancenelor! Acest lucru ofera o perspectiva clara asupra unui tratament care devine din ce in ce mai popular intre persoanele care isi doresc un look mai definit si mai pufos la sprancenele lor. Mult succes in continuare cu aceasta frumoasa pasiune!

  Răspunde
 4. Adv

  Impresionant! Apa termala prezinta o multitudine de beneficii si poate fi folosita in mai multe moduri variate! Aceasta rica varietate de produse vine cu una cu adevarat concluzie: apa termala poate beneficia diferiti tipuri de piele si poate ajuta la ingrijirea acesteia intr-un mod eficient si fiabil.

  Răspunde
 5. Mogu

  Foarte interesant material! Îmi place modul în care ai analizat potențialul culorii Viva Magenta și l-ai redat astfel încât oricine citește ar putea înțelege cum poate ea să intre în garderoba sau machiajul lor. Se vede că m-ai informat și mi-ai îmbogățit cunoștințele despre cel mai nou trend în domeniul culorii! Mulțumesc!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont