Machiaj natural sau ,,no make-up” look? 1
Paulina Buldumea – Pro make-up artist & trainer cu experiență de peste 15 ani

Cele două tipuri de machiaj sunt deseori confundate, însă singura asemănare dintre ele este lipsa rujurilor sau fardurilor colorate. Dar care sunt diferențele?

Pentru machiajul ,,no-make-up” se folosesc doar texturi cremoase, urmărindu-se un look fresh, asemănător celui pe care l-ai avea dacă abia ai ieșit din duș. Acest gen de machiaj se folosește de obicei în filme și reclame, în ipostazele în care actrițele se trezesc din somn, sau oricând trebuie să pară nemachiate.

Cum se obține ?

Ai nevoie de un ten curat, fără pori deschişi, puncte negre sau pete. Dacă modelul nu are un ten fără imperfecţiuni, machiajul ,,no make-up” va accentua toate detaliile nedorite.

Folosește produse foarte fluide, care nu încarcă porii. Scopul tău este să nu se observe că modelul are vreo urmă de machiaj pe față.

Nu îți recomand aplicarea blush-ului sau contouring-ului pudrat pe pomeți. Poți sublinia trăsăturile cu un corector lichid, într -o nuanță cenușie. Pentru un efect natural și sănătos, poți aplica cu degetele pe pomeți puţin blush cremos.

Evidenţiază ochii cu un iluminator lichid, care va oferi un efect fresh şi de mărire. Cu ajutorul aceluiași contouring cremos, poți accentua anatomia naturală a ochilor. Contouring-ul se folosește pentru accentuarea trăsăturilor frumoase și nu pentru a corecta fața!

Rimelul se aplică doar la baza genelor, pentru un efect de mărire și intensificare a privirii.

Pentru buze se poate folosi un balsam hrănitor sau un pic din același blush cremos, pe care îl aplici ușor prin tamponare.

Machiaj natural sau ,,no make-up” look? 2

Cum poți obține machiajul natural?

Folosit în general pentru look-uri de zi și sesiuni foto în reviste, acest gen de machiaj permite utilizarea pudrei, bronzer-ului și chiar a highlighter-ului.

Alege un fond de ten HD, care reflectă lumina și oferă un efect de photoshop. Poți aplica și o pudră Hd sau o pudră de orez, dar ai grijă să nu încarci prea mult tenul !

Pentru ochi, folosește farduri în tonuri naturale sau sidefuri, iar la sfârșit, conturează privirea cu rimel.

Accentuează discret buzele cu gloss sau rujuri deschise la culoare.

Machiaj natural sau ,,no make-up” look? 3

Enjoy your final look !

Foto: Catalin Muntean @airman.production
Modele: Alecsandra Ioana @alecsandraaioana & Silvana Ciucalau @siilv
Hair: Olga Barari @olga.barcari
Make-up: Paulina Buldumea @paulinabuldumea

Machiaj natural sau ,,no make-up” look? 4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont