Balsam, mască sau ulei? 1
– Hair Stylist

Balsam, mască sau ulei?

Ce produs alegem și care este diferența?

Dragile mele,

Când vine vorba de îngrijirea părului produsele de hidratare sunt nelipsite din trusa noastră. Știm foarte bine până în acest moment că balsamul se va aplica la fiecare spălare după una sau două șamponări și o limpezire. Dar masca și uleiul? Când și cum se aplică? Care combinații sunt cele potrivite pentru părul nostru și care sunt mecanismele de acțiune ale fiecărui produs?

Balsamul are un rol esențial în hidratare și netezire. Acesta protejează împotriva factorilor naturali precum vântul, soarele, aerul cald sau rece, schimbările de temperatură, dar îndeplinește și rolul de strat protector atunci când folosim aparatele de coafat sau în urma procedurilor chimice la care este supus părul.

Balsam, mască sau ulei? 2

Masca, spre deosebire de balsam, este un tratament mult mai profund asupra fibrei capilare. Masca are o textură mai densă, cantitatea nutrienților fiind mai bogată. În baza acestor caracteristici compoziționale se asigură un efect îndelungat al acestui tip de produs. Se recomandă folosirea măștii o dată la câteva spălări pentru a evita efectul de încărcare. Masca nu înlocuiește balsamul, dar atunci când este folosită se va aplica doar masca. Aceasta se clătește foarte bine! Timpul de acționare al măștii este mai mare decât cel al balsamului și se poate aplica înainte de spălare sau după ce a fost aplicat șamponul si limpezit bine.

Balsam, mască sau ulei? 3

Uleiul pentru păr poate fi folosit sub mai multe forme. Acesta are efect anti-frizant, de netezire si catifelare. Este o alegere bună și când vine vorba de protecție termică pentru podoaba noastră capilară! Atenție la consistența uleiului pentru că folosit ca și tratament se clătește la fel ca o mască, fiind de regulă un produs mai vâscos! Folosit ca un balsam, deși este diferit ca formulă, se va aplica în palme mai întâi, apoi pe părul încă umed, tamponat cu prosopul și se va distribui uniform în cantități mici. Se coafează părul, iar pentru un luciu mai intens se poate aplica și ca un finish.

Balsam, mască sau ulei? 4

Recomandarea mea este ca atunci când aplicați un produs de tip mască să încercați să evitați uleiul deoarece masca este un produs intens hidratant, iar în combinație cu uleiul va îngreuna parul și veți avea senzația de fir îngrășat. După aplicarea unei măști, puteți folosi înainte de coafat un simplu produs de protecție!

Balsam, mască sau ulei? 5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont