Baza de machiaj este foarte importantă în aplicarea machiajului. Aceasta este un fel de barieră între piele și produsele de machiaj. Ajută la o distribuire uniformă a fondului de ten și îi prelungește durabilitatea. Aceste caracteristici îndeplinesc toate bazele de machiaj, fără excepție, dar unele aduc beneficii suplimentare.

Unele baze de machiaj nu numai că hidratează pielea și o pregătesc pentru aplicarea fondului de ten, dar rezolvă și alte probleme pe parcurs – de exemplu, adaugă strălucire sau, dimpotrivă, matifiază pielea sau chiar ascund porii, iar unele baze corectează culoarea pielii.

Majoritatea bazelor au o textură destul de fluidă.

În funcție de componenta pe care este construit produsul, textura va deveni mai ușoară sau mai densă, cele mai ușoare fiind pe bază de apă. Texturile cremoase și dense ale bazelor de machiaj vă permit să oferiți pielii o hidratare maximă fără a supraîncărca pielea. Astfel de baze seamănă mai ales cu consistența cremei hidratante cu care suntem obișnuiți, dar compoziția lor este îmbogățită cu componente cosmetice care aderă asupra pielii.

Baza de machiaj 1

Ce beneficii oferă bazele de machiaj:

  1. Hidratare – una dintre cele mai importante sarcini ale oricărei baze este hidratarea pielii și pregătirea acesteia pentru aplicarea fondului de ten. Poate că acest lucru nu pare necesar pentru toată lumea, dar şi tenul gras are nevoie de o hidratare regulată, deoarece excesul de sebum al pielii poate apărea, printre altele, datorită reacției de protecție ale glandelor sebacee, încercând să protejeze suprafața pielii de deshidratare .
  2. Luminozitate – o astfel de bază va crea efectul de piele odihnită și sănătoasă. Texturile uleioase adaugă, de asemenea, strălucire pielii.
  3. Uniformizarea texturii pielii – datorită texturii lor dense, bazele de nivelare așază un strat neted pe față și uniformizează relieful pielii. Acestea ajută la combaterea porilor măriti, imperfecțiunilor și chiar a ridurilor mici de pe față, dar trebuie aplicate cu atenție.
  4. Matifiere – acestea luptă împotriva eliberării de sebum și a apariției porţiunilor uleioase nedorite pe față.
  5. Înlătură roşeaţă – sunt anumite baze pentru machiaj care conţin pigment verde, acesta ajutând la estomparea roşeţii, mai ales dacă este vorba de un ten cu probleme.
  6. Înlătură tenul cu aspect măsliniu – pentru această problemă, există bazele de culoare mov. Acestea estompează nuanţa galbenă de la nivelul pielii, mai ales dacă este vorba de un ten bronzat sau cu arsuri de la soare.
  7. Rezistenţă – există baze special concepute pentru o rezistenţă mai mare a machiajului însă acestea se pot folosi doar dacă avem un ten fără probleme.

Atunci când vine vorba de alegerea unei baze de machiaj, pentru noi sau pentru clienta noastră, este bine să cunoaştem mai întâi cu ce fel de ten ne confruntăm deoarece folosirea unei baze nepotrivite duce la un machiaj nereuşit.

Astfel dacă avem un:

  1. Ten normal sau uscat – de cele mai multe ori putem folosi aproape toate bazele, exceptând baza matifiantă deoarece ne va usca şi mai tare tenul. În cazul acesta, puteţi miza foarte mult pe hidratarea tenului.
  2. Ten mixt – cele mai multe branduri scot pe piaţă baze neutre care se presupune a fi bune pentru un ten mixt, însă este bine să le evitaţi. Dacă aveţi tenul mixt, este bine să aveţi 2 baze : una matifiantă pentru zona T a feţei şi una hidratantă pentru restul suprafeţei.
  3. Ten gras – este recomandat să folosiţi o bază matifiantă, însă în cazul acesta este de dorit ca toate produsele să fie matifiante deoarece baza nu va menţine în totalitate tenul matifiat.

Când folosiţi baza de machiaj, aveţi grijă să o folosiţi într-o cantitate foarte mică deoarece dacă o folosiţi ca pe o cremă hidratantă, aceasta nu va face decât să ducă la alunecarea fondului de ten de pe faţă.

Baza de machiaj 2

One Reply to “VIDEO: Cel mai cool look al sezonului – Elena Harabagiu”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont