Toate femeile folosesc machiajul ca regulă în public, fie că este vorba de o ieșire în parc sau la  birou. Chiar și elevele de liceu se machiază moderat. Chiar dacă lumea a evoluat foarte mult și există o mulțime de produse de machiaj pe piață pe care ne-am dori să le folosim zi de zi, totuși nu este întotdeauna potrivit să o facem.

Pentru a nu afișa un aspect exagerat când ieșim în timpul zilei, în public, machiate, trebuie să știm cum este bine să aplicăm produsele și de asemenea care este diferența dintre un machiaj de zi și unul de seară.

Cum trebuie să arate machiajul de zi

În primul rând, machiajul de zi trebuie să ne evidențieze trăsăturile, să fie ponderat și nu foarte sofisticat.

Lumina zilei, de regulă, este rece și aspră, capabilă să evidențieze cele mai mici imperfecțiuni și nereguli ale pielii. În lumină naturală, mai ales în zilele înnorate, tenul poate arăta mai gri și mai palid decât este în realitate. Prin urmare, sarcinile unui machiaj de zi sunt să împrospăteze și să întinerească tenul.

Când alegem un fond de ten pentru uz zilnic, este recomandat să apelăm la un fond de ten cu acoperire mică, de exemplu un BB Cream profesional și putem, de asemenea să evitam aplicarea în mai multe straturi, sau fixarea lui cu pudră. În mod cert nu este necesar și util să încărcăm foarte mult tenul.

Conturarea naturală

Pentru conturarea feței, se indică un bronzer și nu contouring. Acesta va da culoare pielii și nu va fi ostentativ.

Aplicarea blush-ului este importantă pentru un machiaj de zi, deoarece acesta ne va îmbujora generând un look fresh.

Highlighter-ul este mereu utilizat în machiajul de zi, însă nu trebuie aplicat în cantități mari. O cantitate mică pe volumul feței va fi suficientă să lumineze aspectul tenului.

Evidențierea ochiilor

Dacă dorim să evidențiem ochii, atunci putem apela la tonuri calde de farduri. Culorile folosite în machiajul de zi sunt întotdeauna apropiate de cele deja existente în natură, cum ar fi nuanțele de maro deschis, nisipiu, bej. Umbrele le putem completa cu lumină pe centrul pleoapei, obținând astfel volum și luminozitate.

Rimelul poate fi folosit la orice tip de machiaj, însă dacă vorbim de un machiaj de zi, simpla aplicare a rimelului ne va contura ochii, neavând neapărat nevoie de farduri.

Buzele nu trebuiesc conturate. Un simplu gloss va evidenția aspectul sănătos și natural al feței. Puteți opta și pentru nuanțe colorate de gloss.

Diferențierea machiajului de seară

Machiajul de seară în schimb este total opus celui de zi! Acest tip de machiaj este, de regulă, utilizat în cadrul evenimentelor, iar având în vedere că este folosit când lumina naturală este aproape inexistentă, acesta trebuie să se vadă.

Machiajul de seară trebuie să fie intens, iar pentru acest efect toate produsele trebuie aplicate din abundență.

Acoperire și rezistență

Dacă vorbim despre machiajul feței atunci trebuie să luăm în considerare că fondul de ten este obligatoriu să aibă o acoperire mare și trebuie aplicat în mai multe straturi (mai ales dacă tenul este vizibil problematic).

Pentru ca machiajul să reziste toată noaptea, este nevoie să aplicăm pudră pentru fixarea produsului anterior.

Conturarea și evidențierea trăsăturilor

Conturarea feței se realizează în tonuri de gri pentru a evidenția relieful feței, iar highlighter-ul trebuie aplicat intens astfel încât să fie relevant și la lumină nocturnă.

În cazul ochilor, machiajul trebuie să fie intens. Dacă la machiajul de zi, folosim nuanțe de marouri calde, aici putem folosi negru sau orice altă culoare puternică care ne va evidenția ochii. Desigur putem adăuga glitter, sclipici și multe farduri sidefate. Genele false sunt de asemenea un „must have” în cazul unui astfel de machiaj.

Expresivitatea feței și claritatea proporțiilor depind de forma și culoarea sprâncenelor . Dacă la un machiaj de zi, folosim o simplă cariocă pentru estomparea golurilor, la machiajul de seară trebuie să le evidențiem cu farduri sau geluri.

Atât machiajul de zi, cât și cel de seară au propriile lor caracteristici; puteți efectua independent un astfel de machiaj dacă sunteți familiarizate cu pregătirea tenului pas cu pas și cu tehnica de aplicare a tuturor produselor.

Care este diferența dintre un machiaj de zi și un machiaj de seară? 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont