Ce produse pentru păr alegem pentru o coafură rezistentă? 1
– Hair Stylist

Dragilor, des am primit întrebarea: cum fac să îmi reziste coafura sau ce produse să aleg? Magia unei coafuri rezistente este dată nu doar de produse, ci și de pregătirea părului.

Pentru început facem o analiză, un diagnostic al părului, mai exact al firului de păr. Ne consultăm cu clienta și în funcție de stil și dorința ei, alegem coafura perfectă.

Pregatirea este esențială!

După ce am spălat părul și am aplicat puțin balsam pe lungimi, uscăm la perie până eliminăm excesul de apă.

Fie că este o coafură pe un păr desfăcut sau un coc lejer, mai întâi folosesc un spray cu protecție termică pe toată lungimea, după care aleg instrumentul – ondulator sau placă. Pentru a crea o bază, nu insist cu prea multe produse, textura din placă o voi face doar cu un spray, despre care am vorbit mai sus (în cazul meu aleg Tigi Bed Head Get Twisted sau Flatiner Osis Schwarzkopf – produse ce nu încarcă părul și permite instrumentului să alunece ușor pe șuviță).

Ce produse pentru păr alegem pentru o coafură rezistentă? 2

Cum abordăm coafurile strânse?

În realizarea coafurilor strânse, voi alege și Volume-up – marca Schwarzkopf, ce-mi va permite să definesc textura și să îmbin frumos desenul, pe parcurs pot aplica și puțin fixativ, fie el lichid sau cu aerosol. Nu exagerez cu niciunul dintre aceste produse, mai ales dacă coafez un păr fin/subțire. Deseori, pentru a obține un volum additional, pot crepona ușor rădăcina.

Dar părul desfăcut?

Pe un păr desfăcut, mai ales pentru volum, pot adăuga o pudră la radacină sau Texture Craft de la Osis. Și L’oreal are un produs ușor pudrat care seamănă la rezultat, pentru a-i oferi un aspect mai dur, iar pentru finisaje pot alege atât un spray pe bază de sare de mare cât și un fixativ lichid (brandul nu contează în acest caz, decât dacă aveți preferințele voastre).

Însă totul depinde de textura părului clientei!

Important este ca la final să nu încarc coafura cu fixativ, oricare ar fi acela. Dozăm puțin și ne bucurăm de lejeritate și de textură. Dacă respectăm anumiți pași de diagnostic, precum și dozarea produselor, coafura rezistă!

Ce produse pentru păr alegem pentru o coafură rezistentă? 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont