Părul, în timp, se obișnuiește cu produsele de curățare, iar acestea nu mai oferă rezultate.

Părul nostru nu este viu, ceea ce nu îi conferă imunitate. Dacă observați că ceva nu este în regulă cu părul dumneavoastră, trebuie să vă gândiți la factorii care pot influența această situație, cum ar fi : apa dură și calcaroasă, aerul poluat sau o abundență de produse pentru coafare. De asemenea, este important să utilizați produse pentru tipul dumneavoastră de păr. Asigurați-vă că vă clătiți bine părul de produsele de coafare și vă aplicați balsamul în mod regulat.

Părul nostru poate deveni gri peste noapte.

Pierderea pigmentului părului este un proces treptat. Odată cu înaintarea în vârstă, melanina, care este responsabilă pentru pigmentul natural al părului, încetează să mai fie produsă, însă tot treptat poate fi influențat de stres sau de genetica corpului nostru, în orice caz părul nu poate deveni gri peste noapte.

Sucul de lămâie deschide culoarea părului.

Sucul de lămâie nu poate modifica semnificativ culoarea părului, însă datorită faptului că acesta conține acid, poate îmbunătăți procesul de deschidere.  Blondele pot observa o deschidere subtilă a părului, iar brunetele și șatenele pot observa apariția unei nuanțe roșiatice.

Mituri despre păr 1

Spălarea părului cu apă rece îți va face părul mai frumos.

Mulți oameni consideră că, cuticula părului este foarte ușor de deschis și de închis, însă aceasta este o proteină specială care se deschide doar în anumite circumstanțe. Astfel, nu există prea multe diferențe între utilizarea apei calde sau reci. Strălucirea este rezultatul utilizării unui balsam bun.

Nu putem să ne vopsim părul dacă suntem însărcinate.

Acum, majoritatea femeilor însărcinate încearcă să evite tratamentul chimic al părului în timpul sarcinii. Acest lucru este valabil mai ales pentru vopselele de păr. Se crede că ingredientele sale constitutive pot dăuna copilului. Dar această părere este greșită! Au existat multe studii cu privire la efectele și penetrarea coloranților și niciunul nu a susținut ideea că, colorarea în timpul sarcinii poate fi periculoasă pentru făt. Dar dacă aveți dubii, consultați medicul înainte de a merge la coafor sau încercați coloranți naturali, cum ar fi coloranți pe bază de plante sau henna.

Cu cât tundem părul mai des, cu atât crește mai repede. De fapt, părul nu este un organism viu, iar tăierea vârfurilor nu afectează în niciun fel ceea ce se întâmplă la rădăcini (dar după tăiere, vârfurile devin uniforme și părul arată mai bine). În loc să tăiați în mod constant părul, puteți folosi uleiuri speciale pentru hidratare.

Mituri despre păr 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont