Tunsoarea pe drept 1
Covasneanu Alexandru Bogdan – Hair Stylist

Covasneanu Alexandru Bogdan, co-fondator al brandului Abstract și profesionist în domeniu, cu o experiență de 12 ani, ne vorbește despre tehniciile tunsului clasic, mai exact despre linia acestei tehnici.

Tunsoarea pe drept 2

Pentru realizarea unei astfel de tunsori, este necesar să respectăm câteva reguli universale, cum ar fi:

  1. Toate tunsorile încep cu baza, mai exact cu linia;
  2. Pentru a știi cum să creezi o tunsoare corectă, trebuie să cunoști totul despre păr și mai ales cum va reacționa acesta la ceea ce vrei să-i faci;
  3. Este important să faci o analiză, iar apoi, în timpul tunsului, fii atent la geometria capului din punct de vedere tridimensional. Este important să ne miscăm în jurul clientei și să folosim o oglindă pentru a observa balansul și proporțiile.
  4. Este ideal să verificăm forma privind-o de la distanță;
  5. Sfatul meu este să acordați atenție sporită trăsăturilor proeminente ale feței și la structura osoasă, astfel încât tunsoarea să fie realizată corect;
  6. Atenție în permanență la elevare și redirecționare;
  7. Trebuie să fim atenți la cărarea părului, deoarece în cele mai multe cazuri cărarea poate fi paralelă cu linia tăieturii;
  8. De asemenea, trebuie să acordăm atenție la poziția corpului în jurul capului, în funcție de forma dorită;
  9. Trebuie să avem întodeauna cărări curate și subțiri;
  10. Atenție la detalii, ele fac mereu diferența!

Tunsoarea pe drept 3

Revenind la cele spuse mai sus, linia se realizează când tot părul este tăiat la același nivel (0 grade) folosindu-se cărarea naturală a acestuia, fără a eleva sau redirecționa.

Linia creează forma externă și greutatea părului.

Linia atrage în mod direct atenția asupra trăsăturilor feței (exemplu: osul pometelui , buze , ochi , nas) și împarte sau încadrează o secțiune a feței sau a gâtului.

Tunsoarea pe drept 4

Cărarea trebuie să fie paralelă cu linia tăieturii

În consecință, cărarea este cea care îmi indică forma. De preferat aceasta trebuie să fie tăiată în dinții piaptănului, fără tensiune ,însă în funcție de lungimea și textura părului, firele pot fi tăiate între degete.

Abstract Studio @abstracthair.studio

Tunsoarea pe drept 5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont