Ce tip de păr avem? Cum ne putem da seama? 1
– Hair Stylist

Foarte multe femei aleg să folosească greșit metodele de îngrijire ale părului său datorită faptului că nu își cunosc tipul de păr pe care îl dețin.

Părul nostrum se împarte în 4 categorii:

1. Părul normal

Părul normal este un păr puternic strălucitor și cu un scalp fără mătreață.  Deținătoarele acestui tip de păr sunt norocoase: pot realiza orice coafură doresc.  Îngrijirea unui astfel de păr este, de asemenea, ușoară, principalul lucru este să alegeți produsele potrivite.

Ce tip de păr avem? Cum ne putem da seama? 2

Puteți folosi un șampon simplu, fără nutrienți , care vă va curăța delicat scalpul și părul. Și balsamul este foarte important, chiar dacă părul este sănătos – vă va ajuta să îl pieptănați mult mai ușor.

2. Părul uscat

Părul uscat se datorează factorilor genetici, dar cel mai adesea este din cauza lipsei de vitamine și substanțe nutritive în îngrijirea zilnică.

Dacă părul tău arată fragil, plictisitor și lipsit de viață, este greu de pieptănat și este greu de coafat, acesta este un semnal pentru a-ți schimba stilul de viață: dietă sănătoasă, îngrijirea mai atentă a părului, evitarea stresului. Apelați la produse cosmetic speciale care vor ajuta la restabilirea firului de păr.

Părul uscat are nevoie de produse bogate în substanțe nutritive, precum uleiuri naturale, siliconi și ceramide. Pentru spălare sunt potrivite șampoanele fără sulfat sau șampoanele clasice, dar cu o formulă soft.

Ce tip de păr avem? Cum ne putem da seama? 3

Este neapărat necesar să folosiți la fiecare spălare balsam și mască de păr pentru a hidrata firele de păr și pentru a le vitaminiza, de asemenea SPF-ul și protecția termică atunci când folosiți placa sau ondulatorul de păr sunt neapărat necesare.

3. Părul gras

Motivul pentru care părul se îngrașă prea repede este datorită faptului că glandele sebacee ale capului nu funcționează corect și sebumul este în exces. Părul gras pare neîngrijit și se murdărește foarte repede, dar este și foarte dificil să adaugi volum unui astfel de păr.

Problemele hormonale pot fi cauza funcționării defectuoase ale glandelor sebacee (părul gras apare adesea în timpul pubertății și în timpul sarcinii la femei). De asemenea, un exces de sebum poate fi cauzat de ereditate, stres și obiceiuri nesănătoase, inclusiv o dietă mai puțin echilibrată.

Pentru a normaliza echilibrul scalpului, în primul rând, trebuie să renunțați la alimentele grase și la carbohidrați.

În astfel de caz veți avea nevoie de un șampon cu efect de curățare profundă dar totuși nu trebuie să vă spălați părul prea des. Șampoanele cu pH normal, apropiate de echilibrul acid al pielii, acizii (salicilici, glicolici) și substanțele absorbante pot regla indirect secreția glandelor sebacee.

4. Părul mixt

În cazul părului mixt, sebumul se distribuie inegal pe piele și pe păr, rezultatul fiind : rădăcini uleioase și vârfuri uscate. Adesea această problemă apare ca urmare a neglijenței de exemplu, proceduri chimice prea frecvente, coafare excesivă și uscător de păr fără a utiliza produse de protecție termică, expunere excesivă la soare etc.

Șampon potrivit pentru acest tip de păr este un șampon pentru păr normal sau mixt, măști hrănitoare, seruri pentru vârfuri.

Ce tip de păr avem? Cum ne putem da seama? 4

One Reply to “Structura firului de păr”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont