Reguli în alegerea unui uscător pentru păr 1
– Professional Hair Stylist

În trecut, femeile cumpărau un uscător pentru păr exclusiv pentru uscarea părului, dar astăzi nu este doar un instrument care ajută la uscarea rapidă a părului după spălare, poate fi folosit pentru a adăuga volum părului, pentru a îndrepta buclele sau, dimpotrivă, pentru a le ondula, făcând un păr frumos.

Datorită lumii modern, femeile nu mai vor un uscător de păr obișnuit de uz casnic cu putere redusă, vor un uscător de păr profesional care să fie ușor de utilizat, care să facă procesul de uscare și coafare ușor și să fie potrivit pentru toate tipurile de păr.

Există trei tipuri principale de modele de uscătoare pentru păr:

Uscătoarele profesionale de păr

Sunt concepute în principal pentru a fi utilizate în saloane de înfrumusețare.
Sunt foarte puternice, destul de masive (datorită pieselor metalice mai durabile) și ceea ce este extrem de important, este fiabil – pot rezista o mulțime de ore.
Adesea, aceste uscătoare de păr sunt echipate cu un număr mare de viteze, temperaturi și duze.

Uscătoarele de păr pentru uz casnic

Modelele de uz casnic sunt concepute pentru uscarea părului acasă. Înainte de a vă da seama ce uscător de păr este mai bine să alegeți pentru uz casnic, trebuie remarcat faptul că, deși nu se pot mulțumi cu un număr mare de funcții, au tot ce aveți nevoie pentru a crea o coafură frumoasă.  Astfel de modele sunt mult mai ușoare decât cele profesionale, au o dimensiune compactă și sunt mai convenabile pentru auto-uscare.

Un uscător de păr compact

Datorită mânerului pliabil și dimensiunilor mici, este o opțiune excelentă pentru călătorie.

Reguli în alegerea unui uscător pentru păr 2

Criterii pentru alegerea uscătorului de păr:

Puterea

Puterea fluxului de aer – cu cât este mai puternic, cu atât părul se usucă mai repede. Puterea este adesea asociată cu temperatura aerului pe care uscătorul de păr o furnizează părului, dar aceasta este o concepție greșită, de fapt puterea este responsabilă de viteza cu care aerul deja încălzit părăsește uscătorul de păr.

În magazine  puteți găsi uscătoare de păr cu o putere de la 400 wați până la 2400 de wați. Pentru uz casnic, dispozitivele cu putere între 1400W  și 1800 W sunt optime, sunt convenabile pentru utilizare independentă, deoarece usucă ușor, uniform și relativ repede părul. Uscătoarele de păr de peste 2000 W uscă părul în câteva minute și sunt ideale pentru un salon de înfrumusețare. Cu toate acestea, dacă un neprofesionist nu va știi să îl folosească și va risca să ardă foarte tare părul.

Temperatura

Dacă uscătorul de păr are mai multe moduri de temperatură, acest lucru va permite uscarea nu numai rapidă, ci și sigură pentru sănătatea părului. Temperatura dispozitivelor poate varia de la 60° C la 130 ° C.

Cu cât părul este mai slab și mai subțire, cu atât temperature ar trebui să fie mai mică. În uscătoarele de păr pentru uz casnic, există de obicei 3 astfel de moduri, în cele profesionale 6 moduri.

Materialul elementului de încălzire

  • Lampă cu infraroșu – de regulă se găsește la uscătoarele de păr profesionale
  • Spirală –de regulă se găsește la uscătoarele de păr  pentru uz casnic

Dacă alegeți un uscător de păr cu spirală, este de dorit ca acesta să fie într-un element ceramic, astfel încât încălzirea aerului să fi mai uniform.

Ionizare

Ionizarea este o tehnologie nouă în producția de uscătoare de păr de uz casnic, care vă permite să vă umpleți părul cu milioane de ioni activi.

Sursa poze: Pinterest

Reguli în alegerea unui uscător pentru păr 3

One Reply to “Structura firului de păr”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont