Mit sau adevăr? Manichiura ne poate distruge unghiile?

Fiecare femeie visează la unghii lungi, îngrijite, care adaugă eleganță și rafinament aspectului de zi cu zi, dar nu toate reușim să avem o manichiură clasică perfectă fără a apela la un Nail Artist.

Construcțiile unghiilor sau aplicarea ojei semipermanentă mereu au venit cu întrebarea : oare unghiile mele naturale vor fi distruse?

Ei bine, patul unghial poate fi distrus datorită procesului de aplicare a gelului, acrylului sau a ojei semipermanente prin pilirea excesivă sau folosind o pilă care este mult prea dură. De asemenea şi freza folosită de Nail Artişti de cele mai multe ori ne distruge suprafaţa unghiei.

În pregătirea unghiei, pentru o aderenţă mai mare, întotdeauna se pileşte stratul superior al patului unghial, astfel acel strat va fi distrus însă ceea ce trebuie să ştim de fapt este că unghiile noastre cresc constant, de altfel aceasta este şi cauza pentru care mergem lunar la întreţinere.

Acizii care se folosesc pentru deshidratarea şi pregătirea unghiilor, de asemenea sunt dăunători patului unghial, însă acţionează local, doar pe suprafaţă. De asemenea toate gelurile, acrylul sau oja semipermanentă conţin substanţe care nu sunt naturale deoarece altfel nici nu ar putea fi uscate la lampă UV sau LED.

Ceea ce trebuie să cunoaştem este că dacă noi vom lăsa unghia naturală să crească o perioadă fără a aplica nimic, aceasta se va regenera şi va fi sănătoasă. Multe dintre noi vom spune că unghiile se exfoliază şi se rup datorită faptului că o perioadă îndelungată am utilizat diferite mijloace pentru construcţia unghiilor însă nu este un lucru adevărat deoarece de cele mai multe ori, toate aceste probleme vin din interior (lipsa calciului sau a vitaminelor). Vezi articolul “6 tratamente pentru unghii rezistente”

Astfel întrebarea : “Gelul, Acrylul sau manichiura semipermanentă ne distrug unghiile?” , este parţial adevărată deoarece ne distrug doar suprafaţa unghiei deja crescută, nu şi partea de unghie care urmează să crească.

Gelul, acrylul sau manichiura semipermanentă ne distrug unghiile? 1

Gelul, acrylul sau manichiura semipermanentă ne distrug unghiile? 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont