– Nails Factory

Cum alegem un aspirator pentru manichiură 1

Înainte să înțelegeți cum să alegeți un aspirator pentru manichiură, să decidem cât de mult aveți nevoie de el. În procesul de lustruire a unghiilor, rămân resturi de piele keratinizată și părți ale unghiei, iar la îndepărtarea lacului vechi, praful se depune inevitabil. Particulele de vopsea ciobite pot pătrunde în plămâni și pot provoca iritații oculare și alergii. Prin urmare, curățarea locului de muncă după fiecare clientă este o necesitate.

Pentru a alege un aspirator pentru manichiură, să ne dăm seama de principiul funcționării acestuia.

Corpul dispozitivului este realizat sub forma unei cutii din plastic sau metal, in interiorul careia este instalat un motor electric. Un grătar cu ventilator este atașat între motor și carcasă.

Principiul de funcționare al unui aspirator pentru manichiură este similar cu cel al unui aspirator convențional. Datorită vitezei mari, aerul zboară în pompă, unde componentele dăunătoare sunt separate și rămân în rezervorul colectorului de praf. Sacii de praf sunt înlocuiți pe măsură ce se umplu sau sunt curățați și reutilizați.

Tipuri de aspiratoare pentru manichiura

Cum alegem un aspirator pentru manichiură 2

Există 3 tipuri de aspiratoare pe piață:

 • blat de masa;
 • incorporate;
 • hotele de podea.

Un aspirator de birou este de obicei un dispozitiv de buget mic și ușor, în formă de suport pentru mâini.

Dezavantajele acestuia: are putere mica și durata de viață este scurtă.

Aspiratoarele incorporabile sunt aparate staționare care se montează sub masa de lucru, iar orificiul de aspirație este protejat de un grătar special. Sunt mult mai puternice și mai durabile decât aspiratoarele de birou, dar au și dezavantaje. De exemplu, dimensiunile mari și necesitatea instalării de către un specialist.

Pe lângă putere și durabilitate, hotele încorporate au avantaje importante:

Cum alegem un aspirator pentru manichiură 3

 • aproape invizibilă pe masa de manichiură;
 • nu ocupă spațiu de lucru mare;
 • capabil să lucreze câteva ore fără întrerupere;

Hotele de podea sunt cele mai puternice și cele mai puțin zgomotoase, fiabile și au o durată de viață lungă. Dezavantajele sunt că aceste modele au dimensiuni mari, consumă multă energie și sunt destul de scumpe.

Alegerea unui aspirator pentru manichiura hardware:

 • Primul lucru la care trebuie să acordați atenție este puterea aspiratorului. Vă rugăm să rețineți că nu are nimic de-a face cu puterea de aspirare a prafului. Puterea se referă la consumul de energie.
 • Lucruri de bază: lungimea cablului de alimentare, sisteme suplimentare de purificare a aerului.
 • Disponibilitate specială filtre pentru purificarea aerului. Pot fi atât mese încorporate pentru manichiură, cât și portabile. Sunt mai scumpe decât modelele fără filtre, necesită înlocuire la fiecare 2-3 luni.
 • Tipul de filtre – cum sunt instalate, disponibilitatea sacilor de praf.
 • Următorul factor de alegere este numărul de rotații ale ventilatorului. Optimal ar fi 2600-2800 pe minut. Mașinile cu 3000 rpm vor fi prea zgomotoase și poate fi incomod de lucrat cu ele.
 • Dispozitivul ar trebui să scoată microparticulele de la o distanță de 15-20 de centimetri. Debitul dispozitivului este cât poate aspira aspiratorul pe oră, măsurat în metri cubi pe oră. Un indicator de 300 m 3 / oră va fi eficient.
 • Sunt de preferat dispozitivele cu grătar de mică adâncime – astfel încât uneltele care cad accidental să nu deterioreze paletele ventilatorului.
 • Funcții suplimentare: temporizator, iluminare de fundal, pornire automată. Ele vor crea confort la locul de muncă.
 • Luați în considerare dispozitivele de la branduri cunoscute la prețuri medii. Sunt testate în timp și au o perioadă de garanție mare.
Cum alegem un aspirator pentru manichiură 4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont