Ca profesioniști, ne dorim ca manichiura clientei să fie perfectă, însă de multe ori nu reușim să realizăm totul perfect deoarece poate avem o zi mai proastă sau chiar ustensilele pe care le folosim nu dau randament. Ca începător este bine să cunoști anumite ponturi pentru ca manichiura pe care o realizezi să fie una de înaltă calitate.

  1. Forfecuțe de slabă calitate

Orice specialist trebuie să investească în forfecuțe de înaltă calitate deoarece acestea vă vor ajuta să realizați o manichiură perfectă. De asemenea, mulți specialiști uită că acestea trebuie ascuțite periodic. La fel ca orice instrument ascuțit, forfecuțele, cleștii și orice instrument metalic trebuie ascuțit astfel încât să dea randament și să îndepărteze ceea ce dorim să tăiem. În caz contrat, putem rupe cuticula și va arăta inestetic, unghia se poate rupe și astfel va trebui să acordăm mai mult timp pilirii acesteia.

  1. Pila mult prea tocită

De cele mai multe ori, începătorii folosesc pilele până ce acestea nu mai au grund. O pilă de proastă calitate sau utilizată până la ruperea acesteia, nu va oferi un rezultat frumos, iar manichiura clientei e posibil să dureze mai puțin. De asemenea, înainte să folosiți o pilă, este bine să cunoașteți și pentru ce se folosește fiecare tip:

  • Pila din sticlă este utilă pentru a crea forma dorită;
  • Pila din ceramic, pentru a sigila marginea;
  • Pila cu particule abrazive de granulație 80-180 sunt potrivite pentru unghii artificiale sau foarte dure;
  • Pila de granulație 200-300 este potrivită pentru unghiile naturale;
  • Pila de granulație 900-1200 este utilă pentru lustruire, șlefuire.

Inamici ai unei manichiuri perfecte 1

  1. Cuticula

Cea mai dificilă parte în realizarea unei manichiuri este cuticula, deoarece aceasta trebuie stilizată cu atenție de către specialiști. Cuticula este prost tăiată în două cazuri:

  • instrumentul este tocit sau nu este utilizat corespunzător;
  • cuticula este prost înmuiată (ai aplicat un produs special și ai început imediat să tai – lucru total greșit). Înmuiați cuticula și așteptați pentru ca produsul să acționeze, apoi ridicați de pe unghie cuticula cu un bețișor de portocal și îndepărtați-o cu o forfecuță sau freză.
  1. Lustruirea unghiei

Acest pas poate fi unul dintre cei mai importanți deoarece trebuie să lustruim unghia cu un buffer. Unghiile naturale pot avea șanțuri sau pot să nu fie uniforme, astfel lustruirea lor va face ca unghia să arate perfect când aplicăm oja.

  1. Degresarea unghiei

Un alt proces foarte important este de a degresa unghia de diferite reziduri uleioase din procesele anterioare care pot interfera cu o bună aderență și o acoperire uniformă. Degresează placa unghială cu un produs de degresare sau cu un agent de îndepărtare a ojei obișnuit. După aceea, atingerea unghiei este strict interzisă.

Inamici ai unei manichiuri perfecte 2

  1. Lipsa timpului

Acordați-vă timp! Straturile sunt aplicate secvenţial, cu un interval de timp specific:

  • Strat de bază – unul sau două straturi. Intervalul dintre straturi este de două până la trei minute.
  • Acoperire colorată – două până la trei straturi. Intervalul dintre straturi este de cel puțin trei minute.
  • Top coat – unul sau două straturi. Intervalul dintre straturi este de două până la trei minute.
Inamici ai unei manichiuri perfecte 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont