Tipuri de geluri și diferențele dintre acestea 1
Anda Preoteasa – Nail Artist

Manichiura cu gel este una dintre cele mai frecvente proceduri din viaţa femeii moderne.

Gelul pentru construcţia unghiilor este cel mai utilizat în saloane deoarece, pe lângă faptul că se lucrează foarte ușor cu acesta, are o consistenţă vâscoasă, ușor maleabilă care se usucă cu lampa UV sau Led (nu se usucă niciodată în contact cu aerul) . Cu toate acestea, trebuie să fim informate și să înțelegem faptul că gelul este de mai multe tipuri şi se foloseşte în funcţie de necesitate şi de modelul de manichiură realizat. Iată câteva tipuri de geluri:

Gel Monofazic

Acest tip de gel are o textură lichidă datorită căreia Nail Artistul poate modela uniform suprafaţa unghiei cu ajutorul unui singur produs. Acest tip de gel este recomandat începătorilor din simplul fapt că nu este nevoie de mai multe produse şi le este uşor să modeleze construcţia datorită texturii acestuia.

Un avantaj destul de mare este că acest tip de gel nu conţine substanţe toxice şi combină trei funcţii simultan : strat de bază aderent, bază de modelare şi acoperirea superioară protectoare, astfel nu este nevoie să cumpăraţi alte materiale suplimentare pentru realizarea manichiurii.

Gel Bifazic

Există și un gel în două faze pentru extensia unghiilor. În acest caz, se presupune că în acest gel există strat de bază aderent, bază de modelare, dar nu există acoperirea superioară protectoare. De regulă, în acest caz, se realizează acoperirea suplimentară a unghiei artificiale cu lac de gel.

Gel Trifazic

Spre deosebire de un gel monofazic, un sistem de modelare trifazic este format din trei geluri pe bază de polimeri diferiți ca funcționalitate și compoziție. Gelul din acest sistem este destinat numai modelării. Are o consistență lichidă însă consistența sa este mai vâscoasă decât cea a bazei. Gelul trifazat pentru extensia unghiilor este format din trei geluri: de bază, sculptural (modelare) și de protecție.

Finalizează procesul de modelare și conferă unghiei formate plasticitatea și rezistența necesare. Avantajele acumulării trifazice includ capacitatea de a crea o varietate de modele şi tipuri de unghii.

Acesta nu garantează o acoperire durabilă fără o bază sau fără stratul superior, însă puteți folosi gel monofazat într-un sistem trifazat ca agent de modelare. Principala condiție este să folosiţi toate tipurile de gel de la acelaşi brand pentru a nu exista riscuri.

 

Tipuri de geluri și diferențele dintre acestea 2Tipuri de geluri și diferențele dintre acestea 3 Tipuri de geluri și diferențele dintre acestea 4Tipuri de geluri și diferențele dintre acestea 5

Tipuri de geluri și diferențele dintre acestea 6

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont