Interviu Matilda Inozemtseva 1
– Professional Make-up Artist

De la ce varstă v-ați început cariera de make-up artist?

Dragostea mea pentru produse cosmetice a apărut, la fel ca la orice altă fată, de la o vârstă extrem de fragedă, incă din copilărie.
Sunt make-up artist cu 11 ani de experiență, formator, expert în domeniul machiajului, câștigător și judecător la numeroase concursuri de machiaj, inclusiv la Festivalul de frumusețe ,,Nevsky Berega” (Sankt Petersburg) @nevskie_berega și World Body Art festival (Austria) @bodypainting_festival.
Se poate spune că sunt cel mai mare fan al jobului meu, mă consider un pictor de meserie, dar şi de suflete. Sunt într-o căutarea eternă a inspirației, mereu dornică să dezvolt idei cât mai creative și ambițioase.
,,Estetica în detaliu” este sloganul meu în viață! ⠀
Industria frumuseții este religia mea, pasiunea mea, stilul meu de viață, mediul în care mă dezolvt cel mai bine – asta îmi aduce fericirea deplină! Sincer, nu m-am străduit deloc să devin cea mai bună în această afacere frumoasă și nu am ales în mod conștient profesia de make-up artist sau lider în atâtea direcții, dar universul a decis altfel. În spate se află experiența uriașă a cursurilor de formare, seminarii, cursuri de master, evenimente de profil, mii de studenți din întreaga lume … și acest lucru nu este nicio exagerare.

2. Ce te inspiră când creezi?

Inspirația nu este materială, nu există o rețetă perfectă… . Este ceva involuntar ce vine în orice moment. Inspirația este emoția care te surprinde și te încurajează să creezi.
Este imposibil să lovești o țintă pe care nu o poți vedea. Așadar, imaginați-vă clar ce doriți să transmiteți în felul vostru: pasiune, caracter, forță, autoritate. Definiți un stil și dezvoltați-l din toate părțile posibile. Așa se naște şi următoarea mea creație artistică!

Care este vedeta pe care vă doriți să o machiați?

Prioritate pentru mine, în acest moment, ar fi să lucrez mai mult pe partea artistică și creativă a industriei. Mi-aș dori să lucrez cu vedete cât mai “out of the box”, curajoase și dornice să facă “altceva”. Machiajul comercial și numele unei celebrități nu sunt atât de importante. Prefer ceva creativ și neașteptat.

Interviu Matilda Inozemtseva 2
Sunteţi un make-up artist de renume mondial. Ce părere aveți despre industria frumuseții românești?

Am cunoscut industria românească acum 6 ani, în fața ochilor mei au existat un număr mare de schimbări și o creștere rapidă a profesionalismului make-up artiştilor. Este frumos să vezi atâta aspirație, dorință de noi cunoștințe în profesie, este minunat că make-up artiştii sunt atât de responsabili în creșterea propriului nivel de abilități.

Spuneţi-ne ce sfaturi le-ați da make-up artiştilor. Care dintre aceste sfaturi este cel mai important?

Capacitatea de a-ți folosi calitățile personale pentru a face bine și de a crea ceva cu adevărat frumos este semnul unui caracter puternic.
Apreciez cu adevărat determinarea, dorința de a atinge anumite obiective și, cel mai important, îmbunătățirea de sine, pregătirea și dezvoltarea profesională și personală constantă. Toți avem propriul nostru drum spre succes, nu pierde timpul degeaba.
Faceți tot ce puteți pentru a vă putea apropia cât mai mult de propriul ideal: spiritual, profesional sau personal. Asumați-vă riscuri, creați, trăiți!

Interviu Matilda Inozemtseva 3
Care sunt cele 3 produse de make-up indispensabile pentru dumneavoastră?

Aceasta este o întrebare foarte dificilă pentru că atunci când ești bucătar, într-un restaurant, cum poți alege doar trei produse? Deci, în machiaj, totul este exact la fel! Acum există o abundență de texturi, nuanțe, și nu există niciun motiv pentru a vă limita atunci când avem deja atât de multe opțiuni. Există și instrumente pe care nu le poţi schimba, precum o lamă perfectă pentru un bucătar, eu de exemplu am pensule perfecte, pe care le ador. Fiecare om poate scrie cu mâna cu care s-a obişnuit, însă poate folosi mai multe instrumente, cum ar fi stiloul, creionul sau marker-ul. De aceea, și eu, mă îndrăgostesc de uneltele cu care lucrez. Pensulele mele preferate sunt Purple Brush Allure (1, 7, 10) – cu ajutorul lor pot controla orice textură, în orice moment, de mulți ani!

Ce make-up artiști internaționali îți plac?

Este dificil să răspund la această întrebare. Se întâmplă să îmi placă opera unui make-up artist, dar sa nu îmi placă persoana sau, dimpotrivă, simpatizez omul, dar nu imi plac lucrările sale. Profesia noastră este prea creativă pentru a da un răspuns matematic clar, așa că simpatia mea este întotdeauna neutră.

În opinia dumneavoastră, care sunt tendințele de machiaj pentru sezonul primăvară-vară 2020?
  • Linii de eyeliner groase şi Smokey Eye
  • Eyeliner colorat pe linia apei
  • Sprâncene naturale şi decolorate
  • Pietre şi sidef
Interviu Matilda Inozemtseva 4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont