amalia avram
– Professional Make-up Artist

Ai văzut probabil o grămadă de palete colorate, care mai de care, mai atractive şi te-ai entuziasmat ca un copil în faţa unei tablete de ciocolată.

Nu e de mirare, că paletelele de farduri The cholcolates, The blushed nudes, NUDE 1, 2, 3 au atât de mult succes.

Ei bine, se pare că instinctiv suntem atrase de fardurile colorate, dar când vine vorba să le folosim, preferăm să rămânem în zona noastră de confort.

Ţi s-a întâmplat cu siguranţă să cumperi o paletă cu multe culori şi în final să foloseşti doar marourile din ea şi eventual, negru sau roz?

Nu e nimic greşit în asta. Părerea mea, este că machiajul colorat, care să arate şi bine, e mai greu de obţinut acasă şi de cele mai multe ori nu arată profesional.

Ce sunt marourile?

Sunt o combinaţie a tuturor culorilor primare amestecate în proporţii diferite.
Astfel, nuanţele de maro, nu sunt niciodată plictisitoare pentru că îţi oferă atât de multă varietate. Nuanţe precum verde oliv, navy, burgundy, terracota, muştar, sunt toate marouri în care predomină una dintre culorile primare.

Pe cine avantajează?

Statistic, marourile avantajează pe toată lumea pentru că şi nuanţa pielii noastre se obţine la fel, amestecând toate cele 3 culori primare (roşu, galben, albastru) în proporţii diferite cu alb şi negru. Maro nu este o culoare prezentă pe cercul cromatic, dar asta nu înseamnă că nu există sau că este mai puţin importantă.

Numim marouri, toate nuanţele de la nude, skin, până la nuanţele închise pământului, ciocolatiu, cafeniu şi aşa mai departe.

Cum să faci machiaje mai frumoase, chiar dacă nu eşti makeup artist: NUDES 1
Cum să faci machiaje mai frumoase, chiar dacă nu eşti makeup artist: NUDES 2

Cum le foloseşti?

Fie că preferi un machiaj soft smokey, un smokey mai intens, un eyeliner cu semiumbre gold-bronzy sau preferi doar să îţi subliniezi linia genelor cu marouri neutre, ochii sunt întotdeauna conturaţi într-un mod plăcut.

Oricine poate face un machiaj încărcat, dar puţini ştiu că de multe ori la machiaj “less is more” şi rezultatele profesionale se obţin atunci când încercăm să păstrăm linii cât mai simple în machiajele noastre.

Cum să faci machiaje mai frumoase, chiar dacă nu eşti makeup artist: NUDES 3
Cum să faci machiaje mai frumoase, chiar dacă nu eşti makeup artist: NUDES 4
Cum să faci machiaje mai frumoase, chiar dacă nu eşti makeup artist: NUDES 5

Mai multe despre marouri, nuanţe NUDE şi combinaţii reuşite, ţi-am pregătit în cartea mea “CHROMA -Sistemul de organizare al Culorilor în MAKEUP”, care nu se adresează doar makeup artistilor. 

Cum să faci machiaje mai frumoase, chiar dacă nu eşti makeup artist: NUDES 6

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont