Machiajul la masculin 1
– Make-up artist & Trainer

Machiajul la bărbați ? Ei bine, da ! Și asta nu doar în prezentări de modă sau la acei tipi foarte excentrici.

Istoria machiajului masculin este mai veche decât îți poți închipui. În Egiptul Antic, bărbații se machiau  din rațiuni estetice și religioase, sau pentru a-și proteja sănătatea. Machiajul masculin era de multe ori folosit în corelație cu lumea spirituală, pentru a oferi purtătorului protecție în timpul luptelor, iar mai târziu, în Europa modernă, acesta era marcă a nobililor, care foloseau din belșug pudra și rujul.

Astăzi machiajul nu mai este un tabu pentru nimeni. Tuturor ne place frumusețea, atât a noastră cât și a celor din jur, de aceea un bărbat care se machiază adecvat și fără să exagereze, ne poate încânta prin stilul său. Trebuie doar să ai în vedere diferența dintre machiajul pentru femei și cel pentru bărbați. Dacă o femeie folosește machiajul pentru a-și evidenția feminitatea și trăsăturile diafane, un bărbat trebuie să transmită (cu machiaj sau fără) duritate și sex appeal.

Multe brand-uri comercializează produse cosmetice destinate bărbaților, dar cu siguranță machiajul se poate realiza și cu cosmetice dedicate femeilor, pe care, de fapt, le-am putea numi unisex. De obicei, bărbații sunt machiați pentru filmări și ședințe foto, la evenimente speciale sau mondene, precum și în cazul aparițiilor TV.

Pașii în realizarea unui astfel de machiaj nu sunt deloc complicați:

1. Primer-ul

În primul rând folosește un primer adecvat tipului de piele.

2. Hidratarea buzelor

Hidratează buzele cu un balsam de buze, pe care îl aplici la începutul sesiunii de make-up (îl ștergi la final).

3. Fondul de ten

Alege un fond de ten cât mai light, lichid. Ai grijă să nu fie foarte vizibil. Dacă există imperfecțiuni pe piele, insistă strict pe acea zona. Machiajul unui bărbat nu trebuie să fie încărcat, deci mare grijă la fondul de ten ! Aplică produsul până spre linia bărbiei și estompează cu atenție. De preferat să folosești pensula în locul burețelului. Acest detaliu te va ajuta să nu încarci inutil tenul.

Machiajul la masculin 2
Machiajul la masculin 3

4. Anticearcănul.

Ahhhhh…..e o plăcere să machiezi un bărbat în zona cearcănelor !…. NOT 🙂

Majoritatea celor pe care îi vei machia vor plânge, li se vor înroșii ochii…. Înainte de a machia un bărbat, înarmeză-te cu răbdare ! Nefiind obișnuiți să folosească zilnic produsele cosmetice, reacționează care mai de care mai ciudat. Regulă de aur : un bărbat trebuie machiat cu foooarte multă grijă! J Cearcănele trebuie esteompate ușor și nu în totalitate, pentru a păstra un efect natural!

5. Creionul maro

Pentru o privire mai intensă, poți machia ochii cu creion maro, pe care îl aplici punctat printre gene și pe linia inferioară a ochiului.

6. Conturing-ul

Contouring-ul la bărbați tinde spre formă dreptunghiulară. Umbra de sub osul zigomatic sau tâmple trebuie aplicată orizontal și nu diagonal. Nasul nu trebuie micșorat, lumina de pe el nu trebuie să fie mai mică de 10mm! Texturile cu care lucrezi trebuie să fie mate.

7. Pudra

Ușoară și transparentă, se poate aplica local, doar unde e necesar. Evită bărbia!

8. Sprâncenele

Pentru un look desăvârșit, fixează sprâncenele cu gel transparent!

Machiajul la masculin 4

Cam atât ! Trucuri mici, efecte mari. Pentru că și bărbațîi vor să fie frumoși, nu e așa ?

Machiajul la masculin 5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont