Machiajul tenului matur (50+) 1
– Make-up artist & Trainer

“Da-o cu puțină pudră” este replica cel mai des auzită de către make-up artiști, atunci când fiica își aduce mama la machiaj. Nu știu de unde a apărut ideea asta, care pentru noi, cei din domeniul beauty este cel puțin amuzantă. Mă bucur în schimb când întâlnesc doamne care știu ce presupune un machiaj profesional și își fac singure programare.

Machiajul pentru doamnele aflate la a doua tinerețe înseamnă să studiezi și să înțelegi efectele trecerii timpului și modificările apărute la nivelul pielii și mușchilor. Astfel, vei reuși să acoperi diferitele imperfecțiuni apărute la această vârstă, să împrospătezi chipul și să evidențiezi frumusețea fiecărei cliente. De cele mai multe ori, doamnele nu își doresc un machiaj foarte strident, și asta este foarte bine. Fondul de ten și pudra aplicate în exces, aspectul de ten încărcat, indiferent de vârstă, nu sunt rezultate dorite de profesionișțîi în make-up.

Atenție la detalii

Pentru un rezultat impecabil, este foarte important să observi și să înțelegi ce tip de ten are clienta ta. Machiajul final va fi reușit numai dacă tenul este îngrijit foarte bine înainte. În cazul unui ten uscat și deshidratat, îmi place să folosesc acidul hialuronic, după ce am umezit fața cu apă termală. Următorul pas este aplicarea unei creme hidratante pentru ten, și patch-urilor, pentru zona ochilor. Acestea din urmă au rolul de a diminua vizibil oboseala și de a hidrata intens zona de sub ochi. De asemenea, este important să ai un pic de răbdare și să lași să acționeze puțin toate aceste produse. Știu că toți acești pași îți vor lua din timpul alocat pentru machiaj, dar „pictura” arată mai bine pe o „pânză” bună.

Machiajul tenului matur (50+) 2
Machiajul tenului matur (50+) 3

Fondul de ten trebuie să fie unul cu textură lejeră, dar rezistentă. Trebuie să poți aplica fondul de ten cu o pensulă într-un strat foarte subțire, insistând doar în zonele mai problematice. Pentru un ten foarte gras și cu pori dilatați, vom folosi poduse care estompează porii și diminuează excesul de sebum. Pentru persoanele care transpiră excesiv, încearcă produsele care au rol de a crea o peliculă la suprafața tenului, astfel încât machiajul să se așeze bine și să aibă o rezistență mare.

În ceea ce privește conturul fetei și „modelarea” acesteia cu ajutorul umbrelor și luminilor, eu insist să adaug mai multă luminozitate și blush, pentru un plus de prospețime. Machiajul ochilor nu trebuie să fie unul strident, trebuie însă să ne concentrăm pe a corecta pleoapele lăsate, cu ajutorul umbrelor și luminii. Jocul de lumini și umbre, și eventual, cu acordul clientei, aplicarea câtorva mănuchiuri de gene, te vor ajuta să realizezi un machiaj care cu siguranță va uimi pe toată lumea.

Rujul recomandat este într-o nuanță ușor mai închisă, pentru că, odată cu vârsta, conturul natural al buzelor pare mai șters. În niciun caz nu este recomandat rujul nude, care va accentua această problemă.

Ultimul dar nu cel din urmă sfat este să încerci să ții cont de dorințele clientelor tale. Nu poți schimba viziunea unui om, doar pentru că ai mai multe cunoștințe în domeniu, de aceea, pentru a avea o clientă mulțumită de rezultatul final, încearcă pe cât posibil să îi îndeplinești dorințele. Recomandă întotdeauna cu mult tact ceea ce crezi că ii stă mai bine dar nu uita că întotdeauna e „frumos este ce îmi place mie, nu ce îți place ție”.

Machiajul tenului matur (50+) 4
Machiajul tenului matur (50+) 5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont