Dacă îți dorești un aspect îngrijit, obținut într-un timp scurt și fără bătăi de cap, probabil știi deja că extensiile de gene fir cu fir sunt una dintre soluții. Pentru mine, extensiile de gene au fost trucul care mi-a îmbunătățit viața, ajutându-mă să pot fi gata pentru orice eveniment, într-un timp foarte scurt. Pentru a te ajuta să te bucuri de un rezultat final impecabil, îți prezint astăzi câteva sfaturi esențiale în aplicarea extensiilor de gene fir cu fir.
1. Pregătirea genelor naturale
Este foarte important ca firul de păr să fie perfect curățat, degresat și hidratat, astfel încât rezistența extensiilor de gene să fie maximă.
2. Alegerea corectă a greutății extensiilor de gene
Specialistul trebuie să aleagă corect greutatea extensiilor, întrucât aceasta influențează capacitatea de regenerare a genelor naturale. Pentru ca genele naturale să se poată regenera în ritm normal, extensiile nu trebuie să incomodeze în niciun fel. Se evită astfel ruperea sau smulgerea prematură a genelor naturale.
Durata de viață a unui fir de geană nu trebuie afectată în niciun fel de extensiile de gene sau de procedura retușului, dacă acesta se efectuează corect.
3. Alegerea lungimii și grosimii extensiilor
Un tehnician instruit va ști să aleagă extensiile cu lungimea și grosimea potrivite, corespunzătoare genelor tale naturale, astfel încât să îți ofere un efect care să te avantajeze. Lungimea extensiilor nu trebuie să depășească lungimea genelor naturale cu mai mult de 2-3 mm și totodată, în colțul interior, extensiile trebuie să fie egale cu lungimea genelor naturale sau să aibă cel mult 8 mm.
4. Adezivul
În ceea ce privește adezivul, trebuie să se țină cont de:
– alegerea unui adeziv potrivit,
– respectarea condițiilor de păstrare și condițiilor de lucru în cameră, care să fie în concordanță cu cele recomandate,
– cantitatea de adeziv aplicată trebuie să fie corespunzătoare; dacă punem prea mult adeziv, acesta riscă să fie vizibil după aplicare, însă prea puțin adeziv nu va oferi rezistență
5. Distanța față de linia genelor
Distanța corectă de aplicare a extensiilor este de 1mm față de linia genelor. Este foarte important să se țină cont de acest aspect, în caz contrar, genele naturale, precum și rezistența extensiilor, pot fi afectate. Aplicarea lor prea aproape de gene, duce la disconfort și chiar la iritații și inflamații
6. Izolarea corectă a genelor
Un tehnician care nu are un curs de bază făcut nu va ști cum să facă o izolare corectă și va compromite întregul proces.
7. Respectarea normelor de igienă.
Ca la orice alt tratament cosmetic, toate ustensilele trebuie sterilizate înainte de folosire.
8. Disconfort în timpul aplicării
În timpul aplicării nu trebuie să simți niciun fel de disconfort. Acest lucru depinde însă de experiența specialistului, de aceea subliniez importanța apelării la un salon profesionist. În mod normal, procedura trebuie să fie atât de relaxantă, încât să poți și dormi! Dacă simți usturime, sau orice alt disconfort, semnalează-i tehnicianului!
9. Modelarea privirii
Un alt lucru important este stilul clientei, tipul genelor naturale și forma ochilor. Eu personal, când lucrez, recunosc de la început stilul fiecărei cliente și știu ce i se va potrivi. Extensiile de gene trebuie alese în funcție de forma ochilor – migdalată, descendentă, ascendentă, etc. și de multe alte criterii estetice.
10. Contraindicații medicale
Este strict interzisă aplicarea extensiilor de gene la persoanele care suferă de conjunctivită, blefarită, sindromul ochilor uscați sau care au avut intervenții chirurgicale recente la nivelul ochilor.