Nu există frumusețe fără sănătate și de aceea, în meseria de make-up artist, regulile de igienă trebuie respectate cu sfințenie. Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi înainte, în timpul și după terminarea machiajului.

Înainte de a începe machiajul

Cea mai simplă și eficientă regulă este spălatul pe mâini. Spală-te pe mâini și dezinfectează masa de lucru, înainte de orice sesiune de make-up. Ține la îndemână, pe masa de machiaj, un pachet cu șervețele, de care să te folosești ori de câte ori este nevoie.

Nu uita de spălatul și dezinfectatul pensulelor, după fiecare clientă. Folosește produsele specializate, gândite să dezinfecteze fără să strice pensulele și care au în plus avantajul de a se evapora foarte rapid, astfel încât le vei putea folosi imediat. În plus, nu uita că o dată pe săptămână, trebuie să speli pensulele cu săpun antibacterian.

La fel ca și în cazul pensulelor, burețelul de machiaj trebuie spălat și dezinfectat după fiecare utilizare. Atenție! După spălarea cu săpun antibacterian, nu pune burețelul (sau alte ustensile absorbante) în recipiente închise ! Lasă-l la uscat pe un șervețel, într-un spațiu deschis, pentru a evita apariția bacteriilor (sau chiar a mucegaiului).

Creioanele pot fi folosite de la o clientă la alta doar după ce au fost ascuțite! De foarte multe ori se întâmplă ca make-up artiștii să folosească creionul de la o clientă la alta fără să îl ascută. Acest pas este important, nu pentru ca ai avea neapărat nevoie de un vârf ascuțit, ci pentru a te asigura de igenizarea acestuia.

Rimelul poate de asemenea transmite cu foarte mare ușurință bacteriile, de la o clientă la alta. Vezi articol aici (Demodex). Folosește de fiecare dată o pensulă de unică folosință, pe care ai grijă să nu o bagi direct în tub. Rimelul se pune pe o spatulă și abia de acolo vei încărca pensula cu produs.

Make-up și igienă 1

Rujurile și gloss-urile se folosesc și ele tot cu ajutorul unei spatule, pe care vei pune cât produs ai nevoie și pe care îl vei aplica cu ajutorul unei pensule.
Același proces trebuie utilizat și în cazul aplicării eyeliner-ului, precum și a tuturor produselor cremoase – farduri, fond de ten, etc.

Tip: Dacă ții la durata de viață a pensulelor tale, nu folosi izopropilic, care le strică foarte repede.

Toate ustensilele trebuie dezinfectate periodic! Nu uita de alte instrumente importante: pensete, ondulatoare pentru gene, foarfece, spatule, precum și de recipientele produselor – tuburi de fond de ten, cutiile de farduri, etc. Folosește soluții speciale pentru curățare și dezinfectare.
Și pentru că suntem în perioada virusurilor, nu uita să porți mască dacă ești răcit/ă!

Stilul vestimentar trebuie să fie neutru, fără culori puternice sau haine cu multe detalii. Pe lângă faptul că nu vei deranja vizual clienta, te vei putea mișca liber și te vei prezenta ca o adevarată profesionistă, interesată de munca pe care o face, nu de propria persoană. În plus, atenție la detalii precum brățări și inele, care pot deranja și irita fața clientei în timpul machiajului. Ține mereu cont că în meseria de make-up artist ‘’invadezi’’ zilnic spațiul intim al clientelor ( acea distanță de confort, cuprinsă între 15-46 cm, în care doar celor dragi le este permisă apropierea). Nu uita de respirația proaspătă, pentru a evita momente jenante și a oferi o experiență relaxantă pentru toată lumea. Alege un parfum discret și nu îl folosi în exces, pentru că experiența olfactivă este la fel de importantă ca cea vizuală.

Make-up și igienă 2

În final, nu uita de zâmbet și atitudine prietenoasă! Spor la creativitate !

Make-up și igienă 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont