Pensula este unul dintre cele mai importante instrumente din mâinile unui make-up artist. Nu numai make-up artiștii profesioniști au nevoie de pensule bune ci și femeile care doresc un machiaj de zi cu zi pe care și-l fac acasa. De aceea atunci când alegem o pensulă, este bine să investim în aceasta deoarece asigură o durabilitate mai mare în timp dar și va aplica produsul mai bine pe fața noastră.

În acest articol vom discuta despre pensula Duo-Fiber, o pensulă recent apărută pe piață dar rapid îndrăgită de toată lumea.

Duofiber este o pensulă de machiaj formată din două tipuri de fire de păr:

  • Nivelul inferior este compus din fire de păr de capră naturală (firele negre);
  • Nivelul superior este compus din fire de păr sintetice (firele albe).

Pensula Duo-Fiber 1

Această pensulă este versatilă deoarece producătorii spun că este potrivită atât pentru produsele cremoase datorită faptului că aceasta conține fire de păr sintetice, dar și pentru folosirea produselor prăfoase datorită faptului că în componența sa există și fire de păr din capră. Avantajul pensulei este tocmai datorită lungimii pe două niveluri a firelor de păr, ceea ce o face universală pentru scopul său și vă permite să aplicați în mod eficient atât texturi uscate, cât și cremoase.

Unii make-up artiști compară efectul acestei pensule pe ten, cu utilizarea unui aerograf,  datorită faptului că stratul de aplicare este foarte subțire iar machiajul are un aspect natural.

Pensula se găsește în mai multe dimensiuni:

  • Mari : acestea ajută pentru acoperirea unei zone mai mari ale feței, de aceea de regulă se folosesc pentru aplicarea fondului de ten, a bazei de machiaj, etc.;
  • Mici : acestea se folosesc pentru detalii, de exemplu pentru aplicarea fardurilor cremoase pe pleoapa mobilă sau pentru aplicarea anticearcănului.

Pensula Duo-Fiber 2

De ce este recomandată această pensulă?

  • Față de o pensulă sintetică obișnuită, aceasta absoarbe suficient produs fără a-l risipi;
  • Datorită faptului că părul de capră absoarbe mult produs, părul sintetic îl distribuie uniform și precis, astfel nu risipiți produsul;
  • Deoarece firele de păr sunt de lungimi diferite, nu există riscul de a vă crea pete în machiaj mai ales dacă este vorba de un produs foarte pigmentat;
  • Firele de păr sunt foarte flexibile astfel distribuie mai ușor produsul pe piele;
  • Poate fi utilizată și umedă deoarece va avea o acoperire mai ușoară.

Pensula Duo-Fiber 3

Cum se îngrijește pensula Duo-Fiber?

Ca orice pensulă, pentru a o păstra cât mai mult timp, este bine să o spălați după fiecare utilizare și să o dezinfectați.

Pentru spălare, puteți utiliza săpunuri speciale, precum și spray-uri pentru curățarea rapidă a pensulei. Uscarea se poate face atât pe orizontală, cât și pe vertical, însă mare ateție atunci când spălați pensula cu apă și săpun, mânerul acesteia nu trebuie lăsat în apă mult timp deoarece se poate umfla. Nu uscați niciodată pensulele cu ajutorul feonului, ele trebuiesc lăsate să se usuce la temperatura camerei.

Pensula Duo-Fiber 4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont