Rolul siliconului în produsele cosmetice 1
Paulina Buldumea – Pro make-up artist & trainer cu experiență de peste 15 ani

În produsele  cosmetice, mai ales în cele profesionale, găsim pe eticheta acestora diferite tipuri de silicon și de cele mai multe ori ne întrebăm dacă acesta ne face bine sau nu. Siliconul este de fapt un grup de polimeri sintetici sau „grăsimi sintetice” care fac ca produsele cosmetice să reziste mai mult pe fața noastră și să ne protejeze de factorii externi. Siliconul se folosește foarte mult în dezvoltarea fondurilor de ten sau a bazelor de machiaj și asta datorită faptului că ajută ca acestea să nu oxideze și să reziste cel puțin 6 luni de la deschidere.

Ceea ce trebuie să știm este că sunt mai multe tipuri de siliconi iar atunci când alegem un produs, trebuie să cunoaștem pentru ce este folositor fiecare silicon în parte. Datorită siliconului, produsele sunt „așezate” mai bine pe piele, sunt distribuite uniform, formând un înveliș care umple denivelările pielii, inclusiv ridurile sau porii măriți. Acest lucru face ca tenul să pară mai neted și perfect.

Rolul siliconului în produsele cosmetice 2

Iată câteva denumiri de siliconi care te vor ajuta să realizezi un machiaj mai rezistent, pentru o hidratare mai intensă, fermitate, luminozitate sau uniformizare:

SILICONUL CARE OFERĂ REZISTENȚĂ

Cyclopentasiloxane, Dimethiconol, Dimethicone, Polymethylsilesquioxane, C26-28 Alkyl Dimenthicone, C26-28 Alkyl Methicone, Stearyl Dimethicone, Bis-Stearoxydimethysilane,  Stearyl Alcohol, Isododecane and Vinyltrimethylsiloxysilicate Crosspolymer .

SILICONUL CARE OFERĂ HIDRATARE

C26-28 Alkyl Dimenthicone, C26-28 Alkyl Methicone, Stearyl Dimethicone, Bis-Stearoxydimethysilane,  Stearyl Alcohol, Cyclopentasiloxane, Dimethiconol, Dimethicone.

SILICONUL CARE OFERĂ FERMITATE

Disiloxane, Alcohol (and) Crotonic Acid/Vinyl C8-12 IsoalkylEsters/VA/Bis-VinyldimethiconeCrosspolymer, Dimethicone, VinyltrimethylsiloxysilicateCrosspolymer, Isododecane and Vinyldimethyl, Trimethylsilo xysilicate Stearyl Dimethicone Crosspolymer.

SILICONUL CARE OFERĂ LUMINOZITATE

Trimethylsiloxyphenyl Dimethicone, PEG/PPG-20/20 Phenylisopropyl Caprylyl Dimethycone, C26-28 Alkyl Dimenthicone, C26-28 Alkyl Methicone.

SILICONUL CARE OFERĂ UNIFORMIZARE

Disiloxane,Dimethicone, Trimethylsiloxyphenyl Dimethicone, PEG/PPG-20/20 Phenylisopropyl Caprylyl Dimethycone, C26-28 Alkyl Dimenthicone, Cyclopentasiloxane, Caprylyl Dimethycone, Ethoxy Glucoside.

Data viitoare când îți alegi un produs cosmetic, citește eticheta și vezi ce silicon conține și cum te va ajuta!

Rolul siliconului în produsele cosmetice 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont