Fermitatea vizibilă a pielii și capacitatea de a se întinde (și de a reveni la forma inițială) se datorează celor două componenete ale dermei: colagenul și elastina.

De exemplu, pielea se întinde pe parcursul unei sarcini, atunci când ne îngrășăm sau în urma unor leziuni.

Colagenul

Țesuturile conjunctive sunt cel mai des întâlnite: țesuturi din corp și, așa cum le sugerează numele, acestea unesc, susțin și întăresc alte țesuturi. Colagenul este denumirea dată unui anumit tip de țesut conjuctiv. Aceasta reprezintă aproape trei sferturi din greutatea netă a pielii. Prin urmare, colagenul are un rol vital în menținerea frumuseții pielii.

Vitamina C este esențială pentru formarea proteinei cheie care intră în alcătuirea colagenului.

Fermitatea pielii 2

Elastina

Cealaltă structură proteică majoră care intră în alcătuirea pielii. Conferă fermitate pielii, dar, după cum îi sugerează și numele, conferă pielii si elasticitate. Ea permite pielii să se întindă și să revină la forma inițială.

Colagenul și elastina se gasesc într-un lichid alcătuit din mai multe substanțe, printre care și apa, motiv pentru care consumul de apă este extrem de important pentru menținerea sănătății și fermității pielii.

Așadar, avem nevoie de o cantitate de vitamina C pentru formarea colagenului, de o cantitate suficientă de apă pentru a ne menține hidratate celulele pielii și de nutrienți corespunzători pentru a ne “conserva” structura pielii.

Fermitatea pielii 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont