Este detoxifierea pielii doar un moft, un trend, sau o recomandare medicală?
Poluarea, stresul, alimentația nesănătoasă și oboseala se răzbună permanent pe pielea noastră, iar detoxifierea acesteia nu este doar o idee la modă ci și o recomandare medicală. Corpul acumulează toxine, iar această acumulare va face ca organe precum ficatul și rinichii să fie suprasolicitate, iar starea lor să se reflecte în felul în care arată pielea noastră.
Dacă ne gândim bine, pielea este prima care vorbește lumii despre starea noastră de sănătate. Este un organ foarte important atunci când vorbim despre hidratare și controlul temperaturii corpului și este absolut necesar să îl tratăm cu același respect pe care îl arătăm tuturor organelor vitale. În plus, dacă analizăm lucrurile cu atenție, realizăm că este cel mai mare organ al omului, cu o suprafață de aproximativ 2mp.
În concluzie, chiar dacă „detox” este un cuvânt la modă, el trebuie înțeles în accepțiunea lui medicală. Omul modern trebuie să țină cont de faptul că multitudinea de factori de stres cu care pielea se confruntă zilnic, de exemplu expunerea prelungită la radiații UV, lipsa somnului, fumatul, demachierea incorectă, vor face ca pielea să reacționeze, iar dacă acest organ este “deranjat”, vor apărea inflamații, roșeață, depigmentări, pungi, va dispărea strălucirea și tenul va deveni tern și lipsit de vitalitate. Este foarte important să conștientizăm faptul că o piele frumoasă și îngrijită vorbește despre noi și despre ceea ce se întâmplă în interiorul nostru.
Care sunt pașii pe care trebuie să îi urmăm atunci când dorim un skin detox?
Eu recomand ca diagnosticul și tratamentul să fie efectuate întotdeauna de către un specialist și să nu vă tratați problemele pielii luând drept exemplu o rețetă găsită pe internet sau despre care știți că a funcționat la o altă persoană. Sfatul meu ar fi să vă prezentați la medicul dermatolog. Este foarte important ca tratamentul să fie personalizat.
Acum, în prag de iarnă, e un moment bun pentru un astfel de tratament?
Orice moment e bun pentru a începe să te îngrijești de corpul tău, dar dacă ne referim strict la piele e bine să o pregătim pentru anotimpul rece. În funcție de starea de sănătate a pielii, vom face o ședință sau mai multe; în general se recomandă 3-4 ședințe în prima lună, iar apoi pielea se întreține cu o ședință pe lună, dar, repet, fiecare om este diferit, iar tratamentele se aplică numai după ce se stabilește un diagnostic corect de către specialist.
Ce fel de măști de hidratare merită să aplicăm?
Cel mai frecvent folosite și cu rezultate foarte bune sunt cele cu acid hialuronic, cu vitamine și cu antioxidanți. Rezultate remarcabile dau cele cu foiță de aur și argint, care nu sunt destinate doar VIP-urilor, așa cum în mod greșit s-ar putea crede, plecând de la ideea că nu sunt accesibile publicului larg. Eu le aplic în clinica mea destul de des.
Ce tratamente știți că funcționează cel mai bine atunci când vorbim despre ten?
Tratamentele pe care le aplic pacienților care vin în clinică pentru skin detox sunt alese în funcție de tipul de ten și de problemele pe care le ridică pielea fiecărui pacient. Curățarea cu ultrasunete, hidropeeling-ul pe bază de oxigen hiperbaric, microdermoabraziunea cu particule de diamant, peeling-ul chimic etc., sunt doar câteva dintre tratamentele pe care vi le punem la dispoziție. Există multe procedee moderne care nu creează disconfort pacientului, dar ale căror rezultate sunt vizibile imediat.
Cu alte cuvinte, vom îndepărta toate impuritățile, toxinele, celulele moarte și vom face ca pielea să arate mai bine ca niciodată.