Orice femeie își dorește unghii rezistente și frumoase, însă manichiura clasică ne dă de cele mai multe ori bătăi de cap datorită faptului că vârfurile unghiilor se rup mereu. Acest lucru se datorează atât factorilor externi, dar problema de cele mai multe ori vine și din interior. Iată câteva sfaturi pentru unghii mai rezistente :

Calciul

Este foarte important să avem grijă să consumăm alimente care conțin calciu sau să luăm suplimente deoarece lipsa acestuia în organism se resimte și la nivelul unghiilor, de aceea deseori acestea se exfoliază.

Vitamina E

Această vitamină este foarte importantă pentru întărirea unghiilor, iar cel mai bine este să aveți grijă să consumați alimente bogate în vitamina E sau să luați suplimente care conțin această vitamină.

Tratamente cu ulei de măsline și zeamă de lămâie

Acest tratament este benefic pentru a face unghiile mai rezistente, astfel vă recomandăm să amestecați câteva picături de suc de lămâie cu câteva picături de ulei de măsline și să aplicați pe suprafața unghiilor. Pentru un rezultat eficient, este recomandat să repetați această procedură în fiecare seară și să lăsați să acționeze peste noapte.

Tratamentul cu parafină

Această procedură se recomandă a fi făcută la un salon deoarece parafina în sine este un tratament care constă în acoperirea mâinilor cu o ceară specială. Tratamentul este recomandat atât pentru unghii, cât și pentru mâini frumoase și catifelate, deoarece parafina hidratează foarte bine.

Laminarea unghiilor

Această procedură constă în aplicarea unui gel ce conține keratină și foarte multe vitamine pentru întărirea patului unghial.

Lacul pentru unghii

Lacul cu tratament este recomandat pentru manichiura clasica deoarece conține vitamine și ne ajută pentru o perioadă scurtă să nu se mai exfolieze unghia.

Cel mai important este să alegi tratamentul corect pentru tine și să ai grijă mereu să ai o dietă echilibrată, bogată în vitamine și calciu.

6 Sfaturi pentru unghii rezistente 1

6 Sfaturi pentru unghii rezistente 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont