Ceramidele sunt lipide care pot hrăni pielea, o pot umple de vitalitate și îi pot oferi strălucire. Ele fac parte din produsele noastre complete de îngrijire. Aceste produse ajută la netezirea tenului și la redarea strălucirii pielii. Ele sunt principalul element structural al stratului hidrolipidic al pielii, care este necesar pentru a proteja împotriva factorilor externi agresivi și pentru a preveni pierderea de umiditate.

Una dintre funcțiile principale ale ceramidelor este construcția lor, ele avand capacitatea de a umple spațiul intercelular. Cu o lipsă sau o calitate slabă a ceramidelor în țesut, integritatea scutului natural al pielii va fi afectată.

Ceramidele în produsele cosmetice 1

Când suntem tineri, ceramidele sunt în exces, iar pielea este plină de putere și sănătate. Cu cât îmbătrânim și cu cât corpul nostru este mai expus la stimuli externi, cu atât sunt mai puține ceramide. Ceramidele din cosmetică sunt un fel de grăsimi „suplimentare” ce ajută la refacerea pielii si a mantalei hidrolipidice. Ceramidele din produsele de îngrijire a pielii sunt diferite tipuri de lipide care sunt încorporate în membrana celulară a epidermei. Există nouă tipuri diferite de ceramide, care sunt de obicei etichetate cu numere de la 1 la 9.

Ce să cauți pe ambalaj?

  • Ceramidă NS;
  • Ceramidă EOP;
  • Ceramide PC-102 (Hydroxypropyl Bislauramide MEA);
  • Ceramide PC-104 (Hydroxypropyl Bispalmitamide MEA);
  • Ceramide PC-108 (Hydroxypropyl Bisstearamide MEA);
  • Ceramidă 1, 2, 3, III, 6-II și până la 9 (dar nu 5).

Cosmeticele cu ceramide sunt potrivite pentru toate tipurile de piele. Cu toate acestea, există cazuri când sunt necesare produse speciale cu ceramide.

Pielea sensibilă

Se caracterizează printr-o barieră lipidică slăbită, iar produsele cosmetice cu ceramide sunt capabile să atenueze starea, să protejeze și să prevină o reacție la factorii externi negativi. Pielea uscată este permanent deficitară de lipide. Cremele cu ceramide sunt capabile să etanșeze umiditatea și să o mențină în piele.

Pielea îmbătrânită suferă de o lipsă de grăsime din motive evidente, care includ, de exemplu, o scădere a sintezei propriilor lipide. Pielea după procedurile de salon, cum ar fi peelingurile, necesită refacerea cât mai rapida a mantalei hidrolipidice.

Ceramidele în produsele cosmetice 2

Pielea cu probleme, în ciuda activității crescute a glandelor sebacee, are nevoie și de ceramide. În acest caz, este necesar pentru a stabili procesul de exfoliere optimă a celulelor și pentru a evita o stare de deshidratare.

Cremă, mască, ser pentru față

Există ceramide în multe produse de îngrijire, astfel puteți găsi cu ușurință informații despre aceastea fie în denumirea produsului, fie în compoziția de pe etichetă. Deoarece astăzi acest ingredient este destul de solicitat, producătorii de cosmetice încearcă să scrie cuvântul ușor de înțeles – ceramidă, de obicei cu denumiri de litere sau numere – AP, EOP, NG, NP, NS, 1, 3, 6-II.

De asemenea, merită să acordați atenție componentelor care stimulează producția propriilor ceramide – acestea sunt Cetyl-PG Hydroxyethyl Palmitamide, Phytoceramide (pseudoceramidă, poate fi denumită Ceramidă E) sau sfingozina și fitosfingozina.

Se știe că ceramidele din cosmetică își arată cele mai bune proprietăți în combinație cu peptide și acid hialuronic. Iar retinoizii și acidul glicolic contribuie la pătrunderea ceramidelor in piele.

Mulți experți recomandă să acordați atenție produselor cu ceramide într-un ambalaj vid cu un dozator, și nu într-un borcan, deoarece se păstrează eficacitatea produsului mai mult timp.

Ceramidele în produsele cosmetice 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont