Fiecare femeie folosește o cremă de zi și o cremă de noapte însă de ce oare le folosim separat și cum funcționează ele?

Pentru a vedea diferența dintre o cremă de zi și una de noapte trebuie să înțelegem mai întâi ce se întâmplă în corpul nostru. Totul este destul de simplu, procesele care au loc în corp și în piele corespund unor bio-ritmuri și toate acestea sunt legate, desigur, de soarele nostru. Soarele, schimbarea zilei și a nopții, determină al 24-lea ritm biologic, care s-a format de-a lungul mileniilor.

Crema de zi

Trebuie să fie prietena noastră dimineața, când ne trezim, si trebuia sa aiba un SPF de minim 30, asta daca nu folosim suplimentar un produs destinate protectiei solare. Ea ne va proteja în timpul zilei de „lovituri” precum razele UV, radicalii liberi, lipsa de umiditate, stresul, fluctuațiile de temperatură, cosmeticele decorative.

Acest tip de cremă are o textură ușoară, aerisită și se absoarbe rapid în piele pentru a matifia tenul, de regulă aceste produse conțin 75% apă.

Dar seara, crema de zi va fi inutilă, pentru că nu face altceva decât să hidrateze. Noaptea au loc procesele de regenerare. În această perioadă, dermul are nevoie de sprijin maxim, are nevoie de nutriție și odihnă adecvată. Principala diferență dintre o cremă de noapte și o cremă de zi este scopul acesteia. Principalele funcții ale produsului de îngrijire de seară:

  • nutriția celulelor;
  • îmbunătățirea microcirculației sanguine;
  • asistență și accelerare a proceselor de regenerare;
  • hidratare;
  • combaterea semnelor de îmbătrânire și activarea sintezei de colagen.

Prin ce se deosebește o cremă de zi de una de noapte? 1

Crema de noapte

Ajută dermul să se vindece. Datorită formulelor bogate ale unei creme de noapte, care constă din uleiuri (de preferat nu cele parfumate), extracte, vitamine și alte microelemente benefice, se realizează o nutriție profundă. Doar un efect complex permite pielii să se trezească dimineața cu energie reînnoită. De asemenea, textura unei creme de noapte este mai groasă și mai densă.

Cele două produse au provocări diferite. Acest lucru nu vă permite să determinați care cremă este mai importantă: de zi sau de noapte. Ambele trebuie să fie prezente în programul zilnic. Primul are ca scop protejarea pielii de efectele negative ale factorilor externi. Al doilea este pentru nutriție și recuperare. Este capabil să neutralizeze efectele negative ale radicalilor liberi și să elimine toxinele.

Crema de zi nu are astfel de proprietăți. Contine extracte de plante, filtre UV, vitamine C, A, E, F, acizi.

Formula cremelor de noapte este îmbogățită cu biostimulanți, săruri minerale, fitoestrogeni. Aceste produse conțin adesea uleiuri (migdale, măsline, jojoba, karite, avocado). Componentele esențiale nu numai că hrănesc pielea, dar ajută și la relaxare și la adormirea mai rapidă.

În timpul zilei dermul pierde multă umiditate. Straturile superioare ale dermei sunt deosebit de susceptibile la aceste modificări. Cele inferioare, dimpotrivă, sunt suprasaturate cu umiditate. Îngrijirea și aplicarea specială a produsului de noapte previne eliminarea apei, ridurile și alte imperfecțiuni inestetice.

Astfel diferența dintre crema de zi și cea de noapte nu permite ca produsele să fie folosite în mod interschimbabil.

Prin ce se deosebește o cremă de zi de una de noapte? 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont