Cum ne îngrijim părul deteriorat iarna? 1
Cristian Stoica Constantin – Hairdesigner

În anotimpul rece părul nostru suferă schimbări majore și asta deoarece este deshidratat din cauza vântului, are parte de schimbări bruște de temperatură ( afară 0o C și în interior 20oC), iar fragilitatea lui se dublează sau chiar se triplează. Din această cauză este recomandat să folosiți acasă și la birou un umidificator.

Cum ne îngrijim părul deteriorat iarna? 2

Iarna privează părul de umiditate, în special când este vânt. Este necesar să folosiți o mască cu proteine, care va întări structura părului și va accelera creșterea acestuia, recomandat ar fi de 2 ori pe săptămână.

Pentru a avea un păr mătăsos și catifelat, contează foarte mult îngrijirea de după spălare și anume trebuie să avem grijă să ne uscăm părul cu un prosop apoi este nevoie să ne hidratăm părul cu un ulei bogat în vitamine.

Un aspect foarte important este alegerea corectă a șamponului și balsamului pentru păr. Alegeți produse favorabile pentru părul vostru, de preferat să fie pe bază de ingrediente naturale.

Cum ne îngrijim părul deteriorat iarna? 3

Deoarece toate ne dorim să avem o coafură perfectă, în fiecare zi ne deteriorăm părul folosind placa de păr sau ondulatorul . Putem însă să folosim alte trucuri pentru a nu ne mai deteriora părul atât de rău: bigudiuri sau codițe împletite. Dacă folosiți instrumente care vă deteriorează părul este necesar să folosiți spray-uri sau creme termice pentru a vă proteja părul.

Dacă vârfurile sunt deteriorate și despicate, ar trebui corectat prin tunsoare deoarece chiar dacă majoritatea dintre noi spunem :  “Îmi pare rău să îmi tund părul pentru că este lung și frumos!” , frumos din păcate nu este deoarece vârfurile despicate se rup instant și astfel pe lângă faptul că părul nostru va arăta ca o măturică, acesta va fi inegal.

Este foarte important să știm să ne îngrijim corect părul, dar este bine de știut că totul vine atât din interior cât și din exterior, iar pe perioada iernii este recomandat să mâncăm sănătos și să luăm suplimente alimentare pe bază de vitamine și să avem grijă de păr prin aplicarea de produse nutritive speciale.

Cum ne îngrijim părul deteriorat iarna? 4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont