Concursul Național Makeup& Brows Challenge – Categoria Snatched Eyeliner Pro 1
– Make-up artist & Trainer

Anton Tatiana este câștigătoarea locului I a concursului național Makeup & Brows Challenge organizat de Oxana Novacovici, la categoria Snatched Eyeliner Pro. Haideți să o cunoaștem mai bine și să vedem machiajul care i-a oferit premiul I!

Totul a început acum exact 9 ani, cu o fotografie cu mine, pe care o postasem pe Facebook.

O poză banală, cu un machiaj simplu ( fond de ten, rimel și un gloss), dar cu sprâncenele nepensate și mai puțin grafice, deși eu nu le dădeam importanță la vremea respectivă. Nu m-am gândit nici măcar o secundă, că voi ajunge să fiu pasionată de makeup. Dacă ne raportăm la tendințele actuale de natural brows, ele chiar se încadrau (dar în 2011 sprâncenele subțiri și bine definite erau în trend), așa că printre like-urile de la câteva cunoștințe, m-am oprit la comentariul unei fete pe care o știam și m-a supărat. Atât de mult mă bucur că m-a supărat!

Îl vizualizez și acum, păcat că nu s-a mai păstrat fotografia. Arăta în felul următor: „Machiajul e frumos, dar sprâncenele… „. Ce-am înțeles eu este că sprâncenele mele sunt groaznice și atât de tare m-am ambiționat încât am zis: eu asta vreau să fac de-acum înainte! Așa și a fost.

Cred că am avut nevoie de acel click ca să-mi descopăr pasiunea, ca mai apoi să se transforme în meserie.

Pe vremea aceea predam limba franceză la o școală în apropiere de Suceava, mi-am dat demisia și cum aveam mult timp liber, am început singură să studiez atât de conștiincios, tot ce am putut găsi online: cărți, tutoriale, blog-uri, interviuri, încât reușeam să reproduc tot ce mi se părea drăguț pe YouTube și Facebook în materie de makeup. Am urmat un curs de cosmetică acreditat, pentru că știam un lucru important: machiajul reușit și curat depinde cam 80% de cât de hidratat și îngrijit este tenul, așa că mi-am zis să încep cu ce se află în spatele unui machiaj bine realizat.

Nu am profesat ca și cosmeticiană, nu am simțit că aceasta este linia pe care îmi doresc să merg și să mă axez, dar m-a ajutat să înțeleg cât este de importantă îngrijirea de acasă, să împărtășesc informațiile clientelor mele, că fiecare ten are necesități diferite.

Ca multe alte fete începătoare, mi-am creat o pagină special dedicată acestui hobby, unde postam de fiecare dată când realizam ceva nou, primeam feedback pozitiv și așa aveam curaj să merg înainte.

Concursul Național Makeup& Brows Challenge – Categoria Snatched Eyeliner Pro 2

Următorul pas a fost începerea colaborării cu Teatrul Fabulinus, teatrul studențesc al Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, Ion Sapdaru fiind regizor.  Inițial am luat castingul ca și actor amator, urmând să îmbin cele două pasiuni (actoria și makeup-ul) timp de aproape 5 ani. În timpul săptămânii aveam repetiții și spectacole, iar în weekend, din ce în ce mai multe cliente. Sarcina mea la teatru, pe lângă rol, era să învăț fiecare actor, la începutul fiecărui spectacol nou, cum să-și realizeze machiajul propus de regizor. Această colaborare a reprezentat o provocare pentru mine, simțeam că în sfârșit fac ceea ce-mi place, iar pentru weekend, cererile erau din ce în ce mai mari. Și aici s-a produs trecerea de la hobby la profesie.

De-a lungul timpului, mi-am dezvoltat propriul stil și viziune artistică, iar ceea ce mă caracterizează este Eyeliner-ul și Culoarea. Cred că asta se poate observa și în majoritatea lucrărilor mele.

Am făcut cursul la Școala de machiaj Luciana Sasu din Iași, iar Luciana m-a ajutat să evoluez din multe puncte de vedere și este un trainer de la care ai foarte multe de învățat.

Aceștia au fost pașii mei către ceea ce sunt astăzi: un om dedicat pasiunii sale care zilnic aduce zâmbete pe chipul fiecărei femei ce-i trece pragul.

Sunt make-up artist cu o experiență de 9 ani de zile în industria beauty, recent am urmat cursul de formator/trainer, iar în prezent susțin și cursuri Individuale de machiaj (Începători) și Automachiaj. Mă bucur că mi-am dezvoltat capacitatea de a împărtăși informații, tips&tricks, idei și cunoștințe bazate pe experiența mea în acest domeniu.

Concursul Național Makeup& Brows Challenge – Categoria Snatched Eyeliner Pro 3

Atunci când o clientă îmi spune „mă las pe mâna ta”, sunt cea mai fericită! Sunt acel makeup artist căruia îi vin toate ideile în timp ce se-apucă de treabă.

Cred că atunci când există o atmosferă plăcută și relaxată în spațiul de lucru, când tu ca și profesionist știi să comunici cu clienta, încât să o faci să aibă încredere în serviciile tale, se creează o chimie, iar rezultatul cu siguranță este mai mult decât minunat!

Online Makeup&brows CHALLENGE organizat de Lecții de machiaj, este primul meu concurs la care am participat, dar nu și ultimul, bineînțeles!

Ziua în care mi-am propus să realizez machiajul pentru concurs, era posomorâtă, ploua cu găleata, iar eu deja îmi chemasem modelul la 8.00 dimineața. Eram pe punctul să renunț sau să reprogramăm ședința. Nu numai că ploaia nu-mi dă cea mai confortabilă stare, dar cum aveam de filmat machiajul cap-coadă + foto, mă bazam mai mult pe lumina naturală.

Mi-am dorit să respect exact tema concursului, să scot în evidență linia de tuș, ca la final, machiajul să transmită o emoție. Și cred că am reușit.

A fost o experiență frumoasă, am învățat lucruri noi de la toți trainerii care au susținut live-uri, iar odată cu premiul 1 la categoria Snatched Eyeliner PRO, am câștigat mai multă încredere în talentul meu și în mine.

Poza câștigătoare:

Concursul Național Makeup& Brows Challenge – Categoria Snatched Eyeliner Pro 4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont