Foarfecile de tuns 1
Catalin Manolache – HairDresser

Orice hair-stilist, pe lângă talentul pe care îl deține, are nevoie de foarfeci foarte bune, practic acestea fiind ajutorul lui de bază.

Pe lângă mâinile iscusite, un bun hair-stilist se distinge prin foarfeci de calitate . Atât un începător, cât și un profesionist vor avea cu siguranță nevoie de două instrumente principale – foarfecă pentru tăierea părului și foarfecă pentru subțierea părului .

Foarfeca clasică este fabricată din oțel carbon, deoarece cu cât este mai mult carbon, cu atât foarfecile sunt mai întărite și mai dure în timpul producției. Nivelul de duritate este măsurat pe scara Rockwell și este notat cu HRC. Foarfecile profesionale de coafură sunt fabricate din oțel cu un nivel de duritate cuprins între 58 HRC și 62 HRC pe scara Rockwell. Cu cât este mai dur oțelul, cu atât va dura mai mult instrumentul. Dar dacă indicele de duritate al oțelului este peste 62 HRC, foarfecile vor fi mai fragile.

Alegerea foarfecii depinde foarte mult de lungimea lamelor și greutatea ei.

Mărimea potrivită:

Foarfecile prea lungi se vor lipi constant de vârful degetelor iar tunsoarea va dobândi din când în când elemente de colorare cu sânge, deoarece vă veți tăia degetele.

Foarfecile care sunt prea scurte vor crea probleme când lucrați cu vârfurile părului. Tot timpul părul va arăta „puțin greșit”, vei fi torturat psihic deoarece vei vrea să-l corectezi.

Foarfecile de tuns 2

Alegerea lungimii potrivite:

  • majoritatea hair-stiliștilor folosesc foarfece de bază care au o lungime de 5,3 sau 5,5 inci;
  • Hair-stiliștii de sex masculin preferă foarfece de 5,5 până la 6,5 ​​inci.

Acordați atenție prezenței unui suport pentru degete. Aceasta este o invenție excelentă care face mai ușor lucrul și reduce oboseala mâinilor.

După cum probabil știți deja, foarfecile sunt:

  • Clasice (dreaptă)- atunci când mânerele au o lungime egală, iar inelele sunt simetrice;
  • Ergonomice-  atunci când mânerul degetului mare este mai scurt, iar întreaga structură este adesea curbată destul de mult.

Foarfecile de tuns 3

Chiar dacă vi se par scumpe, alegeți foarfeci de calitate deoarece vor rezista mai mult timp. În principiu ele sunt concepute pentru a rezista la cel puțin cinci ascuțiri – sau chiar la toate cele zece.

Prin ascuțirea lamelor, puteți evalua claritatea foarfecilor. Cu cât unghiul de ascuțire al muchiei de tăiere este mai mic, cu atât instrumentul va fi mai ascuțit. De obicei, se folosește ascuțirea simplă a lamelor, în care muchia de tăiere este ascuțită la un unghi de 40-50 de grade.

Foarfecile de tuns 4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont