Cum să alegeți corect instrumentele pentru manichiură și pedichiură 1
Anda Preoteasa – Nail Artist

Nu trebuie să cumperi o mulțime de instrumente pentru a obține o manichiură sau o pedichiură, trebuie doar să vă asamblați în mod corect propriul set. Cu ajutorul acestuia va fi posibil să aveți grijă în mod eficient de degetele de la mâini și de la picioare și să vă faceți manichiura și pedichiura să arate de înaltă calitate în condiții mai confortabile.

Este important chiar și înainte de achiziționarea ustensilelor să știți în ce fel diferă acestea și în ce mod le puteți folosi.

Printre instrumentele indispensabile care ar trebui să fie în orice set de manichiură și pedichiură, se disting, de obicei, forcepsul, foarfeca pentru unghii și cuticule, pila, împingătoare de cuticule și clești. Fiecare instrument vă simplifică munca și vă ajută să vă curățați mai rapid unghiile.

Există mai multe tipuri de pile: de exemplu, sticla este potrivită pentru prelucrarea unghiilor subțiri, metalul pentru o unghie densă .

Foarfecile pentru unghii și cuticule sunt necesare pentru a face manichiura clasică și tivită, precum și pentru a regla lungimea unghiei.

Forcepsul va ajuta la eliminarea excesului de cuticule.

Spatulele și împingătoarele pentru cuticule sunt necesare pentru a ajusta cuticulele și a elimina murdăria de sub unghii.

Alegerea ustensilelor:

Cleștii pentru unghii și unghierele

Cum să alegeți corect instrumentele pentru manichiură și pedichiură 2

Cleștii pentru unghii sunt o alternativă a forfecuțelor pentru unghii. Aceștia sunt disponibili atât pentru manichiură, cât și pentru pedichiură. Datorită designului lor, vor ajuta la îndepărtarea aproape nedureroasă a unghiilor încarnate sau la îndepărtarea delicată a cuticulei.

Atunci când alegeți un clește de unghii, este important să acordați atenție lamei. Pentru a ușura lucrul în îndepărtarea cuticulelor, este mai bine să optați pentru o lamă dreaptă sau ușor curbată. Lungimea muchiei tăietoare nu trebuie să depășească 15 mm.

Cleștii pentru pedichiură ar trebui să fie puțin mai mari decât cleștii pentru manichiură, deoarece sunt concepute pentru a lucra cu unghiile mai dure.

Forefecuțele

Forfecuțele de manichiură pot fi împărțite în trei grupe: pentru unghii, pentru cuticule și universale. Este mai bine să alegeți modele din oțel inoxidabil.

Există două tipuri de forfecuțe pentru unghii: drepte și curbate. Primele sunt potrivite pentru lucrul cu unghii dure, al doilea – pentru tratarea unei plăci moi de unghii.

Cum să alegeți corect instrumentele pentru manichiură și pedichiură 3

Forfecuța pentru cuticule trebuie să fie curbată pentru a îndepărta complet excesul de piele. Este mai bine să alegeți o lamă ascuțită și subțire pentru a îndepărta uniform cuticula fără a răni pielea. Forfecuțele pentru cuticule nu sunt potrivite pentru tăierea unghiilor. Astfel de instrumente sunt sensibile, astfel încât pot îndepărta cuticulele. Forfecuțele pentru cuticule sunt deosebit de importante pentru nail artiștii care trebuie să se ocupe de cuticule de diferite dimensiuni și forme.

Forfecuța universală este multifuncțională și are o formă netedă. O parte a forfecuțelor pot funcționa în îndepărtarea cuticulei, iar altele cu lungimea unghiei.

Pilele de unghii

Există pile mari, cu granulație fină, din plastic, metal, sticlă, lemn, carton și spumă.

Grosimea și granulația fină pot fi utilizate pentru unghiile naturale și artificiale.

O pilă de sticlă va ajuta la „lipirea” solzilor unghiei, prevenind descuamarea plăcii. Aceste pile pot fi spălate și dezinfectate. Dezavantajul este că, dacă sunt scăpate, se vor sparge..

O pila din carton va corecta rapid forma unghiei.

Bufferele din spumă sunt populare printre nail artiștii cu experiență. Astfel de modele nu rănesc placa unghială și sunt potrivite pentru orice tip de unghii.

Pile de unghii din lemn sunt durabile, nu vibrează în mâinile expertului, ca cele cu granulație grosieră. Dezavantajul unor astfel de pile este că, la fel ca și cartonul, nu sunt foarte flexibile, astfel încât se pot rupe dacă sunt apăsate puternic.

Atunci când alegeți pile pentru unghii este important să acordați atenție formei lor. Acest parametru depinde de forma unghiilor cu care trebuie să lucrați mai des.

Este necesar o pilă bumerang dacă trebuie să aliniați marginile plăcii unghiale.

Formele dreptunghiulare și ovale pot conferi unghiilor o formă frumoasă, pot elimina excesul de gel sau pot netezi suprafața plăcii unghiale.

Cum să alegeți corect instrumentele pentru manichiură și pedichiură 4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont