Diferenţa dintre glitter-ul pentru ochi şi cel pentru unghii 1
Lorena Vîlcu Cioboată – Make-up Artist & Trainer

Ama Pigments @amapigments

Machiajul cu glitter a devenit indispensabil pentru make-up artişti. Toate clientele doresc puţin glitter pentru a accesoriza machiajul şi pentru a se simţi sclipitoare. Sclipiciul  este de fapt un sortiment de particule mici, reflectorizante, care vin într-o varietate de forme, dimensiuni și culori. Particulele de sclipici reflectă lumina sub diferite unghiuri, iar sarcina lor principală este să ofere strălucire machiajului sau altor părţi ale corpului.

De regulă particulele de glitter sunt în principal compuse din: plastic, metale toxice, coloranţi, materiale eco sau chiar biodegradabile. În general, sclipiciul poate fi aplicat pe orice parte a corpului, însă nu toate glitterele pot fi aplicate pe zona ochilor sau pe faţă.

Este o diferenţă destul de mare între glitter-ul pentru machiaj şi glitter-ul pentru unghii, una dintre ele o face şi diferenţa de preţ ale acestora.

Glitter-ul cosmetic este mult mai scump decât cel pentru unghii

Deoarece este conceput special pentru a nu răni ochii, diferenţa principală constă în tăietura materialului, adică: pentru că zona ochilor este sensibilă, tăietura particulelor de glitter este fină şi marginile sunt şlefuite şi rotunjite pentru a nu zgâria retina.

De asemenea o altă diferenţă constă în granulaţia particulelor de glitter. Dacă puneţi pe mână un glitter de ochi şi unul de unghii, o să puteţi observa duritatea glitter-ului pentru unghii. Acesta este gros şi dur faţă de cel cosmetic.

Diferenţa dintre glitter-ul pentru ochi şi cel pentru unghii 2

Sclipiciul cosmetic este fabricat din plastic special care nu este toxic, chiar dacă este ingerat în cantități mici. Este colorat mai degrabă cu pigment decât cu vopsea, astfel încât culoarea să nu se scurgă și să nu se păteze.

Mediul de fabricare joacă un rol foarte important

În fabricile în care se produce glitter cosmetic, totul este mult mai igenizat iar maşinăriile sunt impecabile, astfel încât calitatea să fie maximă. În acest caz materialul face diferenţa, deoarece glitterul pentru unghii este mai dur datorită materialului din care este făcut deoarece acesta este mai ieftin.

Materialele din care este făcut glitterul pentru ochi, este atent selecţionat, este mai uşor şi mai fin, astfel şi tăietura lui este mai uşoară. Dimensiunile ideale pentru glitterul cosmetic sunt între 100 microni și 150 microni, orice dimensiune mai mare poate irita ochii.

Diferenţa dintre glitter-ul pentru ochi şi cel pentru unghii 3

Indiferent că alegem să folosim în zona ochilor glitter, sclipici sau paiete speciale pentru machiaj, trebuie să avem grijă ca acestea să fie lipite perfect pe baza pe care aplicăm acest produs. Dacă paietele sau glitterul gros, trec de bariera genelor, pot atinge retina şi clienta poate orbi. Glitterul cosmetic este conceput special pentru zona feţei, însă riscuri există indifferent, deoarece pot fi şi particule cu tăietură nefinisată, astfel vor crea daune asupra ochilor.

Chiar dacă pare o joacă de copii, aplicarea glitterului poate fi periculoasă, în special dacă clienta foloseşte lentile de contact.

Au fost foarte multe cazuri în care atât copii, cât şi femei, au orbit din cauza acestui produs, deoarece au folosit sclipici pentru unghii, sau pentru alte materiale, la ochi. Când este vorba de sănătatea noastră sau a clientelor noastre, nu vă zgârciţi atunci când cumpăraţi produse cosmetice şi faceţi diferenţa între ele, deoarece daunele asupra ochilor pot fi ireversibile şi pe viaţă!

Diferenţa dintre glitter-ul pentru ochi şi cel pentru unghii 4

One Reply to “VIDEO: Cel mai cool look al sezonului – Elena Harabagiu”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont