Toate ne dorim să avem o piele fină, fără păr sau puf şi mai ales să nu trebuiască să ne epilăm prea des din comoditate sau din simplul fapt că durează foarte mult. Cercetătorii au venit în ajutorul nostru cu inovaţia epilării cu laserul care garantează o epilare definitivă.

Epilarea cu laserul este o metodă mai puţin tradiţională faţă de cele pe care le cunoaştem deja (epilare cu lama, epilare cu ceară sau cu aparatul de epilat), aceasta fiind o procedură medicală  care se realizează cu ajutorul unui dispozitiv special care ajută la distrugerea firului de păr.

Pentru a înţelege cum funcţionează această procedură, trebuie să înţelegem ce se întâmplă cu firele de păr din rădăcină până la suprafaţă şi cum sunt ele construite.

Firul de păr se împarte în 2 părţi: prima parte se află în interiorul pielii şi cea de-a doua  se află la exterior. Partea de la suprafaţă se numeşte tulpină iar cea din interior se numeşte rădăcină..

Această procedură este eficientă, însă trebuie repetată de 8-10 ori pentru a putea distruge toată suprafaţa firelor de păr, însă depinde foarte mult de fizionomia şi pilozitatea fiecărui om.

Pentru această procedură este bine să ţinem cont de anumite aspecte precum :

  • EXPUNEREA LA SOARE
    • Înainte de a efectua procedura nu trebuie să stăm la soare – de obicei această procedură se recomandă a fi făcută toamna sau iarna deoarece nu este bine să stăm la soare înainte cu cel puțin o lună şi după procedură la fel. Fiecare femeie are nevoie de cel puţin 5 şedinţe pentru a obţine rezultate, astfel perioada iernii este ideală.
  • METODE ALTERNATIVE DE EPILARE
    • Este bine să folosim o lamă pentru a rade părul de pe zonele care urmează a fi epilate cu laserul deoarece acest lucru va influenţa creşterea firelor de păr care se află sub piele.
  • PREGĂTIREA PIELII
    • Nu folosiţi produse autobronzante înainte și după procedura de epilare laser
  • ALTE RESTRICȚII
    • Trebuie să evitaţi băile calde imediat după procedură
    • Evitaţi deodorantele şi produsele cu alcool deoarece irită pielea şi o usucă foarte tare
    • Nu se recomandă persoanelor care au boli de piele

Această procedură nu garantează 100% îndepărtarea firelor de păr deoarece fiecare fir de păr are propriul ciclu de creştere şi acest lucru poate reflecta eficiența metodei.. Procedura este una costisitoare, însă cele mai multe femei spun că merită efortul.

Epilarea definitivă 1

Epilarea definitivă 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont