Produsele autobronzante 1
– Medic Dermatolog

Toate ne dorim un bronz de invidiat, o piele ciocolatie deoarece credem că ne scoate trăsăturile în evidenţă indiferent de anotimp.

În această epocă în care suntem mereu pe fugă şi niciodată nu avem timp, sau job-ul ne permite să ne luăm o singură vacanţă pe an, companiile de cosmetice au venit cu o soluţie pentru această problemă: produsele autobronzante. Folosind aceste produse, vom avea o piele bronzată pe tot parcursul anului, însă trebuie să cunoaştem dacă acestea sunt benefice sau nu pentru pielea noastră. Toate produsele autobronzante conţin dihidroxiacetonă (DHA) care este un produs chimic organic obţinut din trestia de zahăr. Această substanţă oferă pielii o culoare frumoasă, însă este de reţinut că aceasta nu pătrunde în piele ci stă la suprafaţă.

Chimiştii au avut mereu o problema cu DHA din cauza faptului că în contact cu apa sau la temperaturi ridicate, pigmentul se curăţa şi rămâneau pete pe suprafaţa pielii. De asemenea, DHA în contact cu pielea producea anumite reacţii neplăcute cum ar fi : mirosul neplăcut, alergii pe piele sau aspectul neplăcut de morcov. Cu timpul oamenii de ştiinţă au găsit soluţii pentru aceste reacţii, însă şi preţul produselor a crescut semnificativ. Se consideră că DHA este cea mai eficientă substanță și implică cele mai puține riscuri dintre toate celelalte utilizate pentru bronzarea pielii fără ultraviolete. DHA utilizat la prepararea autobronzantelor se obține de obicei prin fermentarea glicerinei de către Acetobacter suboxydans. Concentrația de DHA poate varia între 2,5-10%.

Pentru prima utilizare este indicată o concentrație mai redusă. DHA asigură un nivel redus sau foarte redus de protecție solară, de obicei FPS 2-3. De aceea, este necesară utilizarea concomitentă cu o cremă de protecție solară cu FPS de cel puțin 30.

Dacă doriţi să folosiţi produse autobronzante, trebuie să aveți în vedere următoarele aspecte:

– Excludeți cu 7 zile înainte produsele ce conţin acizi alfa şi cu câteva ore înainte nu este permis să folosiţi produse cosmetice, parfumuri sau deodorante.

-Deoarece efectul maxim al acestor produse apare la câteva minute sau la câteva ore, este indicat să le aplicați seara, cu câteva ore înainte de culcare.

-Exfolierea este astfel un pas obligatoriu înainte de aplicarea unui produs bronzant sau autobronzant și trebuie efectuată cu câteva ore înainte de aplicarea substanței bronzante.

-Curățați pielea cu o soluie hidroalcoolică sau o loțiune tonică.

– Aplicaţi uşor, în straturi cât mai subţiri şi porţiuni cât mai mici pentru a testa intensitatea culorii.

– Începeţi mai întâi din zona feţei, apoi coborâţi uşor spre gât şi apoi pe corp.

– După aplicarea produsului pe toată suprafaţa corpului nu atingeţi nimic dacă doriţi să nu vă murdăriţi hainele sau să nu vă creaţi pete.

-Așteptați 30 minute înainte de a vă îmbrăca, pentru a preveni pătarea hainelor.

– Purtați haine largi și evitați să transpirați excesiv.

– Nu vă epilați sau spălați timp de 4 ore după aplicarea bronzantului.

– Nuanțarea maximă se obține în 8-24 ore.

– Repetaţi aceiaşi paşi la 3-4 zile pentru menținerea bronzului.

– Nu este recomandată epilarea cu laser deoarece există riscul de arsuri.

– Nu este recomandat să folosiţi uleiuri sau creme grase deoarece bronzul artificial va fi înlăturat mai repede.

– Nu trebuie utilizate pe pielea copiilor!

– Dacă alăptați, nu aplicați bronzante sau autobronzante pe zonele cu care copilul intră în contact cu gura, cum ar fi mamelonul sau areola.

Produsele autobronzante 2

Produsele autobronzante 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont