În zilele noastre, serul cu retinol este unul dintre cele mai căutate produse cosmetice pe piaţa din România, însă multe dintre doamne se feresc de el.
Retinolul este un derivat al vitaminei A care ajută celulele pielii să funcţioneze normal. Cercetătorii au descoperit că pielea noastră îmbătrânește dacă ne expunem la soare, astfel au produs cosmetice care conţin retinol sub mai multe denumiri precum retinol acetat, acid retinoic sau retinol palmitat care este mult mai rezistent pe structura epidermei. Serurile care conţin retinol au un efect magic asupra pielii. Celulele pielii noastre urmează un ciclu continuu pentru protejarea stratului inferior: celulele vii trec din partea inferioară a epidermei spre partea superioară, formează o barieră protectoare atunci când îmbătrânesc şi în acelaşi timp se îngroaşă şi apoi mor.
Odată cu înaintarea în vârstă acest ciclu se face la o perioadă mai lungă de timp, astfel pielea de la suprafaţă nu se mai exfoliază la fel de repede şi pielea se îngroaşă. Retinolul are rolul de a stimula activitatea celulelor responsabile de producerea colagenului, elastinei şi acidului hialuronic.
Acest produs este recomandat pentru :
– piele deshidratată
– prevenirea îmbătrânirii pielii
– riduri superficiale
– petele pigmentare
– pielea predispusă la acnee
Dacă foloseşti acest produs trebuie să ştii că :
– este bine să te fereşti de soare. Retinoizii se aplică doar seara, iar ziua este obligatoriu să folosiți o cremă cu factor mare de protecție solară.
– nu trebuie să foloseşti acest produs în exces (recomandat de 2 ori pe săptămână – retinoizii. pot sensibiliza, descuama, usca, irita pielea, prin urmare trebuie introduși în rutina de îngrijire cu mare atenție și pielea trebuie “învățată” să îi tolereze. Retinolul se găsește în mod normal în concentrații de la 0.05 la 1%.
– retinolul are tendința de a usca pielea, prin urmare persoanele care au tenul uscat trebuie să folosească și o cremă intens hidratantă.