Îngrijirea părului după sezonul cald 1
– Expert Hair Stylist & Trainer

Știm cu toții că părul frumos are nevoie de atenție pe tot parcursul anului, dar mai puțin cunoscut este faptul că rutina de îngrijire a părului trebuie să țină cont de sezon.

Cei mai mulți dintre noi folosesc aceleași produse și tratamente indiferent de anotimp. Departe de a fi complicată, îngrijirea părului este totuși puțin mai complexă de atât. Deci, cum facem trecerea de la un sezon la altul atunci când vorbim de îngrijirea capilară? Ce trebuie să știi despre părul tău vara și ce greșeli trebuie evitate?

Fie că ai părul vopsit sau nu, atunci când îl expui la soare, în climat umed, are loc procesul natural de oxidare a pigmenților din interiorul firului. Cu cât expunerea este mai îndelungată, cu atât straturile de melanină se diminuează. Părul ajunge astfel să se decoloreze cu câteva tonuri. Desigur, de aici și toate look-urile care au inspirat de-a lungul anilor hairstylisti din lumea întreagă! Vezi tehnica BALAYAGE, din anii 70, când stiliștii parizieni imitau acel look tipic vieții de pe coastă, obținut după o vara de stat la plajă și surfing.

Îngrijirea părului după sezonul cald 2

Un alt procedeu de oxidare a părului se realizează controlat, prin metode chimice, și anume prin vopsire sau decolorare. La fel ca și în cazul procesului natural, și aici este nevoie de aceiași trei factori:

  • umiditate
  • agent alcalin
  • oxigen

Dacă unul dintre cei trei lipsește, oxidarea nu are loc. De exemplu, expunerea îndelungată a părului în soarele de la munte nu are efect, pentru că la altitudine ridicată umiditatea din atmosfera este foarte scăzută! Deci NU avem APĂ, nu avem proces!

Țînând cont de aceste lucruri esențiale, iată ce poți face pentru a preveni degradarea părului în sezonul cald!

1. Protejează-ți părul de soare – fie cu pălării și eșarfe, fie cu produse cosmetice destinate părului.

2. Desalinizează-ți părul după băile în mare.

3. Elimină prin spălare rezidurile de clor, și alte substanțe de purificare a apei din bazine și piscine.

4. Hidratează-ți mereu părul.

5. “Sigilează-ți” vârfurile cu produse specifice.

6. Evita uleiurile de par pe perioada expunerii la temperaturi ridicate, și folosește în schimb produse cu factor de protecție termic.

Dacă ai părul nevopsit, oxidarea naturală nu este un lucru deranjant, mai ales având în vedere trend-ul actual. Efectele pe care aceasta le are asupra părului sănătos, “virgin”, nu sunt dăunătoare și nu îi scad calitatea. În orice caz, cu puțînă hrănire și “sigilare” a cuticulei, părul natural poate reveni la starea inițială.

Dacă în schimb, ai deja părul oxidat chimic – prin vopsire, decolorare, decapare, permanent sau șuvițare – atunci rutina îngrijirii părului va fi mai complexă! Recomand consultarea unui specialist, care să îți realizeze o schemă personalizată de protecție și îngrijire. Pentru acest tip de păr tratat chimic, rutina de îngrijire trebuie să includă game de protecție solară, începând chiar din primăvară, și negreșit atunci când călătorești în climat cald. Acest tip de produse au un scut puternic împotriva radiațiilor UV, blocând astfel unul dintre cei 3 factori, și anume cel alcalin.

În cazul părului vopsit, primele colorări după trecerea verii trebuie să se realizeze cu vopsea ton pe ton, demipermanentă (ph acid), fără amoniac pe lungime. În acest fel, se evita o dublă oxidare a părului și se reglează ph-ul și calitatea culorii. Pe lângă asta, un alt ritual benefic după sezonul cald este infuzarea cu proteine, realizată în saloanele de specialitate. Personal, consider ideale gamele care conțin Keratină, însă stilistul tău îți poate recomandă ce este potrivit pentru părul tău.

Îngrijirea părului după sezonul cald 3

One Reply to “VIDEO: Tunsoarea dreaptă graduată”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont