Misiune Imposibilă: Volum La Rădăcină 1
– Hair Stylist

Volum la rădăcină este ceva ce își doresc aproape toate femeile, rare fiind cele care se bucură în mod natural de asta. Din fericire, putem să obținem un par cu volum la rădăcină iniferent de tipul firului de par – subțire sau gros/poros.

Ce ar trebui să știi despre volumul la rădăcină și de ce nu îl poți obține:

1.

Un pas important este spălatul (curățarea scalpului) la rădăcină. Dacă nu o faci suficient de bine și nu folosești produse corespunzătoare (șampon/balsam/mască), în funcție de nevoi, vei compromite întregul process.

2.

Nu folosești uscătorul de par. De reținut că nu trebuie să ne culcăm cu părul umed sau  aproape uscat, pentru că asta îl aplatizează.

Ce trebuie să faci, în schimb, pentru a obține suficient volum, care să dureze:

1.

Folosește spray, cremă și spumă pentru volum. Aplică aceste produse pe părul ud, de la o distanță de 5-10 cm față de rădăcină, și ține cont de instrucțiunile fiecăruia în parte.

Aceste produse îți vor oferi protecția optimă înainte de a crepona rădăcina. În plus, ele au menirea de a “depune” volum, fără să încarce, astfel încât volumul să reziste mai multe zile.

2. După uscarea cu foehn-ul , pe părul complet uscat, adaugă textura de creponat. Placa specială trebuie să aibă zimți mici și ușor ascuțiți. Texturează  astfel părul la rădăcină, aplicând placa cât mai aproape de scalp, pe o distanță de 3-4 cm. Pentru a lua forma dorită, șuvițele alese nu trebuie să fie mai largi de 1,5-2 cm.

În ceea ce privește temperatura, recomand ca placa să atingă 190 grade – pentru un fir subțire, și maxim 210 grade, pentru deținatoarele unui fir de par gros/poros .

În zonele laterale, și mai ales unde avem cărare, mișcăm placa mai rapid, fără să o închidem apăsat, pentru un desen mai fin. Prin această metodă, “desenul” va fi atât de fin, încât diferența structurii va fi insesizabilă

Rezultat

Textura creponată schimbă structura firului de par, îi oferă relief , mărește distanța între șuvițe și oferă mai mult volum la rădăcină, datorită suprapunerii reliefului.

Îți dorești și mai mult volum ? Aplică un șampon uscat, de la o distanță de 5-10 cm față de scalp, și 10-15 cm față de șuviță. Evita să aplici în același punct, altfel riști să obții pete albe. Aplică  șamponul uscat pe cărări .

Rezultat

Datorită pudrei de orez din componență, șamponul uscat volumizează firul de păr, fără a-l încarca.

Îți dorești mai mult volum ? Folosește pudra pentru volum.

 Pe cărări, de la o distanță de 3-4 cm față de scalp, pulverizează produsul cu atenție. De obicei, acest tip de spray dispune și de un grad de fixare. Atenție!  Dacă aplici foarte mult produs, părul din zona respectivă se va întări.

Dacă vrei să obții volum care să arate natural, este suficient să urmezi instrucțiunile de la primul pas.

Însă, dacă acesta nu este de ajuns,  aplicarea sugestiilor de la pașii 2, 3, 4 îți vor oferi structură și volum de durată.

Misiune Imposibilă: Volum La Rădăcină 2

De reținut

Nu recomand aplicarea șamponului uscat sau a pudrei zile la rând, aceste produse pot distruge stratul hidrolipidic care menține balansul natural al pielii.

Dacă după aceste produse vei simți scalpul încărcat, este nevoie să recurgi la spălat și să iei o pauză de la aplicarea produselor.

Fiecare produs trebuie dozat corespunzător. Niciodată nu aplica în exces, indiferent de rezultatul dorit. Pe principiul less is more, calitatea unui coafat în salon sau acasă se datorează aplicării echilibrate a produselor. Prea mult produs, și vei avea o coafură încărcată, prea puțin și coafură nu va rezista.

Starea de sănătate, obiceiurile, alimentația, somnul , stresul și mediul sunt doar câțiva din factorii care influențează calitatea părului și nu numai. Îngrijirea riguroasă trebuie să fie o preocupare permanentă, doar așa vom putea menține un par sănătos.

Sper că aceste sfaturi să îți fie utile, și volumul mereu prezent în viața părului tău!

Misiune Imposibilă: Volum La Rădăcină 3

One Reply to “VIDEO: Tunsoarea dreaptă graduată”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont