Mulți factori externi testează puterea părului nostru: pieptănarea cu perii din plastic, purtarea pălăriilor sau căciulilor din material sintetic sau din lână, uscarea cu feonul, schimbările de temperatură. Ca rezultat a acestora, părul nostru se încarcă cu sarcină pozitivă, astfel se electrizează.

Șuvitele electrizate atrag particulele de praf, poluând în continuare părul. Pentru a neutraliza acest efect, particulele pozitive trebuiesc „reduse” cu cele negative. Acest lucru se întâmplă în procesul de ionizare: când ionii încărcați negativ acționează asupra părului, electricitatea statică este îndepărtată, iar părul revine neted și mătăsos.

În natură, există un proces continuu de înlocuire a ionilor pozitivi cu cei negativi. Radiațiile cosmice, copacii, fulgerele sunt responsabile pentru aceasta.

Ce face ionizarea la nivelul părului?

  • Menține echilibrul apei, în special la părul uscat și deshidratat. Ionii negativi acționează astfel încât umezeala să se transforme în picături mici și să pătrundă mai ușor în firele de păr, menținându-și nivelul normal de umiditate. În plus, uscarea este accelerată, ceea ce este deosebit de important pentru părul gros sau lung. Drept urmare, buclele arată sănătoase și strălucitoare.
  • Uneori ionizarea poate ajuta în problema scalpului gras. Uscarea constantă cu aer fierbinte, mai ales la distanță mică, perturbă producția de sebum. Acesta este modul în care organismul reacționează la uscarea excesivă și caută să crească hidratarea pielii. În același timp, părul se murdărește mai repede, trebuie spălat mai des și apa foarte fierbinte începe din nou procesul. Drept urmare, părul devine uscat, iar pielea devine și mai grasă. Ionizarea ajută la reducerea secreției de sebum și părul revine la normal.

Ionizarea părului 1

S-a dovedit că utilizarea dispozitivelor cu un sistem de ionizare încorporat permite:

  • neutralizarea în mod eficient a particulelor cu sarcină pozitivă;
  • restabilirea unui câmp electric echilibrat;
  • îmbunătățirea semnificativă a stării părului;
  • reduce rata de poluare a părului.

Este important să înțelegem că ionizarea produsă de aparate precum uscătoarele de păr, plăci de păr sau ondulatoare, nu restaurează starea de sănătate a părului, însă o menține în stadiul în care se află deja.

Experții recomandă utilizarea funcției de ionizare în mod regulat, mai ales dacă:

  • purtăm pălării sau fesuri;
  • aerul este foarte uscat;
  • folosim de mai multe ori pe săptămână placa de îndreptat părul sau ondulatorul;
  • părul este subțire.
Ionizarea părului 2

One Reply to “Structura firului de păr”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont