Rimelul este un produs indispensabil în trusa femeilor moderne. Puțini oameni știu că istoria acestui produs de înfrumusețare are rădăcini în trecutul îndepărtat. Practic un amestec de antimoniu, grafit și miere a evoluat în formule complexe ascunse în recipiente moderne.

Potrivit datelor istorice, prima încercare de creare a rimelului a datat în Egiptul Antic. Compoziția produsului era făcută din substanțe periculoare precum : antimoniu, grafit, balegă de crocodil și miere, care erau aplicate pe gene cu ajutorul unor bețișoare făcute din oase de animale, pentru a oferi expresivitate privirii dar și pentru a proteja ochii de razele soarelui, astfel acest amestec era folosit atât de bărbați cât și de femei.

Antichitate

În Roma antică, femeile își acopereau genele cu un amestec de apă cu plumb zdrobit, însă acest amestec a dus la pierderea vederii persoanelor care îl foloseau.

Secolul XIX

Primul rimel în istoria modernă a fost creat de către Eugene Rimmel la mijlocul secolului XIX, însă nu a câștigat popularitate în rândul doamnelor.

Istoria rimelului 1

Secolul XX

În 1913 chimistul Terry Williams a decis să creeze un rimel pentru sora sa Mabel. Acesta a amestecat carbine, cu jeleu de petrol, a presat produsul în recipiente mici și a adăugat o perie în kit. Rimelul a fost numit Maybelline în cinstea surorii sale. Elena Rubinstein, le-a oferit femeilor un adevărat miracol în anul 1939 – rimel rezistent la apă. Acest rimel a câștigat imediat popularitate în rândul doamnelor, însă cu toate acestea, puțin mai târziu s-a dovedit că, compoziția noului produs a inclus terebentină, care nu numai că a dat recipientului un miros insuportabil, dar a provocat și o reacție alergică. În anul 1960, a fost inventat primul rimel colorat.

Maybelline a lansat în 1917 legendarul rimel Great Lash. Recipientul roz cu capac verde se află pe rafturile magazinelor de produse cosmetice de aproape jumătate de secol.

În 1988 – a apărut primul rimel transparent pentru doamnele care preferau machiajul natural.

Istoria rimelului 2

Prezent

Astăzi, fiecare companie cosmetică care se respectă își produce propriul rimel, oferind o întreagă linie de produse de înfrumusețare pentru a conferi genelor lungime, volum, expresivitate privirii, densitate sau culoare seducătoare. Compoziția rimelului a devenit absolut sigură, iar unele formule includ componente care oferă îngrijire. În fiecare sezon, producătorii de top oferă din ce în ce mai multe produse noi.

Sursa poze: Pinterest

Istoria rimelului 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont