Încă din cele mai vechi timpuri, machiajul grafic a cucerit lumea, iar acum a revenit în trend.

O scurtă istorie a machiajului grafic:

Prima mențiune despre eyeliner a fost în Egiptul Antic. Acest tip de machiaj grafic avea rol religios și crearea acestui machiaj a venit din dorința de a imita tăietura ochilor caracteristică pisicilor sacre. Dacă la început doar preoții purtau acest machiaj , ulterior li s-au alăturat reprezentanți ai claselor superioare, dintre care cei mai faimoși sunt Tutankhamun, Nefertiti și Cleopatra.

Însă popularitatea acestui machiaj grafic a venit în anii 1950, când giganții frumuseții Maybelline și Max Factor au lansat primele tușuri lichide. Merlin Monroe, Sophia Loren, Brigitte Bardot și alte vedete de la Hollywood, ale căror imagini iconice sunt încă considerate sexy, au făcut din acest machiaj o parte integrantă a imaginii lor de scenă.

Machiajul grafic 1

Cel mai popular și îndrăzneț machiaj grafic a fost purtat de Twiggy. Linii înguste de-a lungul liniei genelor, o linie grafică în pliul pleoapei , cu gene voluminoase și lipite. Cu acest machiaj, ochii păreau mari, larg deschiși, expresivi și dădeau feței o expresie naivă. O altă vedetă a anilor 1960, Sophia Loren, a desenat eyelinerul complet diferit, astfel a luat naștere machiajul Cut-Crease.

În anii 2000, Amy Winehouse ne-a surprins cu eyeliner-ul ei excentric, care era desenat gros și care depășea linia sprâncenelor.

În zilele noastre, este clar că toate femeile iubesc machiajul grafic. În 2021 acest stil de machiaj este la modă, indiferent că este vorba de un eyeliner, un machiaj arăbesc sau orice machiaj ține de simetria ochilor.

Datorită faptului că brandurile mari oferă eyeliner gel de toate tipurile, texturi și recipiente diferite, culori impresionante, make-up artiștii nu rezistă tentației de a crea machiaje cât mai grafice și mai excentrice. Machiajul grafic arată impresionant și expresiv și, datorită tehnicii simple de execuție, toată lumea poate face față unei astfel de lucrări, dacă respectă regulile și recomandările în timpul aplicării.

De ce avem nevoie pentru a ne reuși un machiaj grafic:

  • Practică – orice make-up artist are nevoie de multă practică pentru realizarea acestui tip de machiaj, fără puțină îndemânare dobândită pe parcurs, nu se poate realiza;
  • Răbdare – poate că multe femei au impresia că eyelinerul se realizează ușor, însă nu este deloc adevărat. Pentru crearea unui machiaj grafic, este nevoie de multă răbdare și concentrare pentru ca acesta să fie simetric;

Machiajul grafic 2

Tipsuri pentru un machiaj grafic reușit:

  • Întotdeauna lucrați cu fața spre oglindă – în oglindă vom vedea mereu simetria;
  • Lucrați mereu paralel la ambii ochi, astfel va fi mai puțin probabil să greșiți;
  • Folosiți un eyeliner care se poate șterge ulterior – în cazul în care greșiți, o să vă fie comod să corectați machiajul cu concealer;
  • Puteți să vă trasați puncte ajutătoare înaintea trasării liniei, astfel veți putea crea linii grafice perfecte.

2021 nu vine cu reguli în crearea machiajului grafic, astfel lăsați-vă purtate de creativitate, experimentați forme și nuanțe pentru a se potrivi stilului vostru, trendul actual încurajează îndrăzneala și orice exprimare a individualității.

Sursa poze: Pinterest

Machiajul grafic 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont