În lumea modernă, internetul este un mic dispozitiv de mituri în ceea ce privește industria de beauty însă trebuie să ne documentăm mai bine atunci când vine vorba de frumusețea noastră.
1. Cu cât sunt mai scumpe produsele cosmetice, cu atât sunt mai bune
Acest mit este tot mai auzit pe rețelele de socializare însă prețul produsului este dat de cele mai multe ori atât de ambalaj cât și de cât de mare este brandul care îi poartă numele. O cremă care costă mai puțini bani poate fi la fel de eficientă ca o cremă care costă de 3 ori mai mult, însă alegerea pe care o faceți atunci când investiți bani în produsele cosmetice, ține doar de voi.
Cu cât linia de producție a unui produs cosmetic este mai mare, cu atât produsul devine în sine mai ieftin deoarece se amortizează în timp costul ingredientelor. Totuși sunt unele creme scumpe care într-adevăr pot fi mai eficiente însă asta datorită concentrației ingredientelor din compoziție.
2. Rutina de zi și de seară trebuie să conțină multe produse
Este total greșit ! În primul rând trebuie să alegem produsele care observăm că ne fac bine tenului, apoi trebuie să știm faptul că nu este necesar să ne dăm cu 100 de produse cosmetice pe față pentru a scăpa de riduri sau pentru a avea un ten mai curat. Este recomandat să folosiți ziua SPF , iar seara cel mult 3 produse de îngrijire.
3. Exfolierea tenului dăunează
Este recomandat peeling-ul facial cel puțin o dată pe săptămână pentru îndepărtarea celulelor moarte, pentru desfundarea porilor, pentru un ten mai curat. Dacă se exagerează și se aplică peeling-ul de mai multe ori pe săptămână, în acest caz poate dăuna tenului nostru.
4. Săpunul – cel mai bun demachiant
Săpunul este o sare de acizi grași și este alcalin, astfel spumă rezultată de săpun, crește nivelul pH-ului pielii și aceasta se va usca foarte tare. De asemenea apa de la robinet, poate fi atât calcaroasă sau poate conține clor și tenul nostru are de suferit. Este bine să evitați atât săpunul, cât și apa de la robinet și să le înlocuiți cu apă micelară, apă de trandafiri sau apă de levănțică.
Chiar dacă tenul normal sau uscat au de suferit în urma spălării cu săpun, nici tenul gras nu este mai prejos deoarece acesta se va deshidrata pe moment însă după câteva ore glandele sebacee vor secreta de 2 ori mai mult sebum.
5. Dacă pe produs scrie „hipoalergenic”, pielea este asigurată împotriva reacțiilor alergice
Cele mai frecvente ingrediente ce pot provoca alergii sunt : alcoolul, lanolina și filtrele UV, dar dacă o cremă nu conține aceste ingrediente asta nu înseamnă neapărat că nu vă pot crea reacții neplăcute. Până în prezent, singura substanță care nu afectează pielea în niciun fel este apa distilată.