Alexandrov Albinuta - Nail Expert
Albinuța Alexandrov – Nail Artist & Trainer

Protezarea unghiilor este o tehnică utilizată nu numai pentru rezolvarea problemelor estetice, deși aceasta este o problemă importantă, ci și pentru întărirea și tratarea unei plăci unghiale deteriorate. În aceste scopuri, se utilizează diverse materiale specializate dar şi tehnici diferite, în funcţie de problema clientului.

Ce implică?

Procedura implică refacerea artificială a unei unghii naturale care nu se distinge de atașarea unui element artificial la zona rămasă a matricei (zona în care se formează viitoarea placă de unghie).

Adesea, absența unei unghii devine nu numai o problemă cosmetică: deformarea sau pierderea completă pot interfera cu mersul corect. Protezarea unghiilor restabilește aspectul normal al degetelor de la picioare și capacitatea de a purta pantofi fără a răni pielea și țesuturile. Metodele existente de protezare a unghiilor de la picioare ajută în mod ideal la refacerea patului unghial, ajutând în același timp unghiile să arate naturale și frumoase.

Cine o poate efectua?

Bineînțeles, o astfel de procedură poate fi efectuată calitativ numai de un specialist, cu educație specială, pregătire și experiență în acest domeniu. În plus, utilizarea materialelor specializate necesită utilizarea unor instrumente speciale pe care nu le veți găsi în saloanele de înfrumusețare. Restaurarea unghiei nu se face în acelaşi mod cu extensiile cosmetic, pentru această procedură se folosesc substanțe cât mai apropiate de cele naturale, elastice, rezistente la infecțiile fungice și bacteriene.

În primul rând, specialistul îndepărtează partea deteriorată a unghiei și apoi șlefuiește țesutul rămas. Dacă există o rană deschisă, atunci trebuie să așteptați să se vindece complet și abia apoi să vă duceţi pentru procedură. Prima etapă a protezelor este dezinfectarea plăcii unghiale, care este apoi degresată și bine uscată pentru o mai bună aderență a unghiei la polimer, apoi se construieşte unghia doar cu materiale profesionale şi de înaltă calitate, speciale pentru uz medical.

În ce cazuri apelăm la specialist pentru protezarea unghiilor?

– pierderea unei părți a unghiei ca urmare a rănirii;

– scopuri cosmetice și estetice;

– onychorexis (despicarea longitudinală a plăcii unghiei);

– onichochisis (boala unghiilor asociată cu exfolierea lamelară);

– depășirea creastei distale (dacă o persoană își taie unghiile în mod constant scurt sau unghia se recuperează de la o vătămare de mult timp, pielea de la vârful degetului devine aspră. Se formează o creastă distală, iar apoi unghia nu mai creşte peste această barieră).

Proteza este necesară în timpul formării unei unghii normale (creșterea unghiilor poate dura până la 1 an). Unele proteze sunt concepute pentru 1-3 luni, deci trebuie să fiți monitorizat de specialistul care a efectuat procedura.

Tratamentul cu medicamente antifungice este obligatoriu pentru a preveni apariția secundară a infecțiilor, deoarece există un decalaj între deget și elementul artificial. Este interzisă purtarea de pantofi înguşti şi este recomandat să faceți un masaj zilnic la degetele afectate.

Protezarea unghiei rupte de la picioare 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont