Așa cum v-am promis, am revenit cu un nou articol despre un element atât de important pe chipul nostru: sprâncenele. Având în vedere că în ultima perioadă, purtarea măștii de protecție a fost obligatorie, am început să punem mai mult accent pe părțile vizibile ale feței, îndeosebi pe sprâncene și am găsit cât mai multe modalități de a le pune în mod armonios în evidență.
Rolul și importanța sprâncenelor
Ce este sprânceana?
Un element distinctiv, ieșit în relief, amplasat deasupra ochilor și compus din fire de păr, de mai multe grosimi și texturi, ce separă partea superioară a feței de partea centrală. Acestea se mișcă datorită mușchilor frontali. Este una dintre caracteristicile distinctive care ne deosebește unii de ceilalți prin formă, textură și culoare.
Ce face sprânceana?
Sprâncenele au în primul rând rol funcțional și anume de a opri picăturile de sudoare de pe frunte, picăturile de apă sau fulgii de nea, firicele de praf sau nisip sau iradiațiile solare puternice, protejând astefel ochii. În al doilea rând, sprânceana ne ajută în comunicarea nonverbală. Expresiile faciale transmit mesaje și emoții pe care uneori nu le putem transmite în cuvinte, cum ar fi: furie, teamă sau surprindere. O sprânceană greșit colorată, conturată, sau pensată, poate transmite eronat atât personalitatea interlocutorului cât și intențiile sau trăirile acestuia.
O altă funcție importantă este funcția estetică deoarece poate fi influențată pozitiv sau negativ atunci când forma, culoarea sau grosimea nu sunt în concordanță cu fizionomia noastră. Este foarte important, să adaptăm forma sprâncenelor la vârsta clientei, nu vom avea sprâncene foarte grafice sau drepte, pe un ten matur, acestea se pretează doar la fetele tinere.
În concluzie, fără sprâncene, chipul nostru nu ar mai fi fost la fel, iar funcțiile menționate anterior nu ar mai influența personalitatea fiecăruia.
Corecția sprâncenelor
Acum, că am aflat ce este sprânceana și care este rolul ei, să vorbim puțin despre tehnici de corecție sau conturare a acestora. De-a-lungul timpului, sprâncenele au suferit schimbări radicale, de la foarte subțiri la foarte groase și invers, drept urmare multe dintre fetele de azi, au sprâncenele cu goluri, asimetrice sau în continuare, se pensează sau se vopsesc greșit.
Dragostea pentru sprâncene m-a determinat să lansez un brand de produse pentru îngrijirea acestora, de la A la Z, astfel am să vă prezint o mică parte din produsele necesare stilizării, conturării, îngrijirii sprâncenelor atât la salon cât și acasa.
În cadrul salonului meu, aplic câteva tehnici de corecție a sprâncenelor care pe lângă un pensat corect, pot avea beneficii asupra funcției estetice ale acestora și totodata asupra personalității clientelor mele.
Dacă sprâncenele prezintă goluri, firele de păr sunt rare sau deschise la culoare, pe parcursul procesului de regenerare, putem folosi cu succes vopseaua de tip gel, ce are capacitatea să coloreze atât firul de păr cât și pielea.
Ce produse folosim?
Vopseaua de sprâncene marca Various Cosmetics by Iuliana Balind 1-1 Eyebrows grey-brown, are un sistem de formule inteligent, ce o face ușor adaptabilă în funcție de subtonul pielii sau al firului de păr, obținând astfel nuanțe naturale și perfect uniforme. Compușii naturali din vopsea, hrănesc în profunzime firul de păr, îl hidratează și îl regenerează în același timp în care îl și colorează, rezultatul vopsirii fiind unul intens, pigmentat și totodată uniform. Cel mai mare avantaj al acestei vopsele, este că nu are nevoie de timp mare de expunere, astfel tehnicianul își limitează timpul de lucru și poate prelua mai multe cliente. Pigmentează foarte bine pielea dacă aceasta este pregătită în prealabil cu VP Scrub, Brow Base. Poate fi îndepărtată și difuzată cu VP Brows. Un produs ce face vopseaua mai rezistentă, închide cuticula, hrănește firul de păr, hidratează și regenerează, este balsamul pentru sprâncene ce se folosește obligatoriu după vopsire Brow Conditioner. Rezistă pe piele două săptămâni, chiar și pe pielea grasă, și pe firul de păr până la 1 lună, sau chiar mai mult.
Dacă nu rezistă, cu siguranță nu ați respectat pașii și nu ați folosit produsele potrivite. Se aplică într-un strat subțire și uniform, se lasă să oxideze, după care se mai aplică încă un strat uniform.
O altă modalitate de corecție a sprâncenelor greșit pensate în timp, este vopsirea cu VP Smart Henna Unique Formula by Iuliana Balind. De asemenea are o formulă inteligentă ce se adaptează cu success la subtonul pielii și a firului de păr. Aceasta se folosește în cazul în care firul de păr din sprânceană este mai gros iar golurile sunt mai evidente, deoarece are capacitatea de a pigmenta foarte bine pielea. Nu conține peroxizi, așadar nu se mixează cu oxidanți chimici; nu deschide cuticula deci nu afectează în vreun fel structura și legăturile chimice ale firului de păr, pătrunde doar în primele straturi ale firului de păr, “învăluindu-l” astfel în culoare și în toate proprietățile ingredientelor conținute; conferă “structura” și rezistența firului de păr, făcându-l să pară mai puternic, mai gros;
Cum mixăm vopseaua?
- se mixează 1:1:1 și anume: o picătura parte de apă, o picătura parte de activator special Henna-Activator și un praf de parte uscată de henna;
- se mixează cu ajutorul mixerului pana la o compoziție omogena asemănătoare unei ciocolate topite; se aplica pe piele mai întâi, după ce a fost exfoliata VP Scrub și degresată intr-un strat subțire și uniform, apoi pe toată suprafața firelor și a pielii după ce au fost pregătite cu baza specială pt henna și vopsea Brow Base.
Este FOARTE IMPORTANT să fie aplicată uniform încă de la primul strat, nu este neapărat necesară aplicarea a două sau mai multe straturi deoarece are capacitatea de a acoperi din primul strat golurile de pe piele.
Cea mai nouă modalitate de a corecta sprâncenele și totodată de a le schimba structura sau direcția de creștere, este laminarea folosind Kitul în 4 pași by Iuliana Balind.
Cui îi este destinată laminarea?
Fetelor care au firul de păr gros, rigid, rebel sau celor la care firul de păr crește în jos, celor care au o dispunere a firelor care fac sprânceana să pară subțire și își doresc o formă mai groasă, sau celor care au firele ridicate în zona capului sprâncenei.
În general, pentru tehnica laminării sau a permanentului, nu este necesar să lucrăm pe toată lungimea sprâncenei, se poate lucra și pe secțiuni, acolo unde este necesar.
Cui NU îi este recomandată tehnica de laminare?
Fetelor care au foarte multe goluri în sprâncene deoarece nu de fiecare dată reușim să le ascundem. În timpul laminării pielea nu se vopsește neapărat.
Nu este recomandată laminarea sprâncenelor femeilor însărcinate, în special din cauza utilizării soluției de amoniu care are un miros foarte puternic. Mai mult decât atât, se poate ca această tehnică să nu își facă efectul în cazul femeilor însărcinate.
Nu este recomandat să faci laminarea dacă ai zgârieturi, bubițe, răni în zona sprâncenelor. Laminarea nu este indicată persoanelor alergice și nici celor care dorm cu fața în pernă, deoarece din păcate, efectul laminării nu va rezista, firele de păr ciufulindu-se.
Kitul de laminare conține 4 pași:
Pasul 1: Perm- este un produs alcalin. Conține tioglicolat de amoniu. De asemenea, conține apă și amoniac. Tioglicolatul de amoniu distruge legăturile disulfidice.
Apa rupe legăturile de hidrogen. Amoniacul distruge legătura ionică. Astfel se produce ruperea tuturor legăturilor iar firul de păr este complet “maleabil” și pregătit pentru
Pasul 2: Fixation-este un produs acid, care interacționează cu produsul alcalin restabilind legăturile rupte anterior și fixând firul de păr într- o nouă poziție, dată de către tehnicianul ce efectuează laminarea. Timpii de acționare ai fiecărui pas sunt determinați de grosimea, densitatea și structura firelor de păr, așadar este necesar să realizați această procedură, DOAR după parcurgerea unui curs de specialitate.
Pasul 3: Sprâncenele se pot vopsi în procesul de laminare, așadar după pasul 2, puteți șterge firele de păr cu Cleanserul, care este un degresant fără alcool, special conceput pentru procedura de laminare. Se aplică apoi vopseaua gel VP Dye by Iuliana Balind cu maxim 3% oxidant după care se îndepartează cu apă.
Pasul 4: Consta în procesul de Coating, care va hidtrata, fixa și hrăni firul de păr.
Acestea sunt doar câteva din tehnicile mele de corecție ale sprâncenelor, foarte actuale și în trend, foarte căutate de cliente, iar produsele mele marca Various Cosmetics se potrivesc perfect cu cerințele zilelor noastre.
Vă mulțumesc și de această dată pentru atenția acordată și cu siguranță vom detalia aceste tehnici, într-un număr viitor al revistei sau de ce nu, într-un curs online.